Leleplezték Hundred Sins-t, kifakadt a zenei producer

Hundred Sins, a titokzatos zenei producer, aki eddig mindig piros maszkban jelent meg a nyilvánosság előtt, szombaton egy Instagram-posztban hozta nyilvánosságra, hogy "Magyarország első számú zenei újságírója" leleplezte őt.

Pócsi Botond, azaz Hundred Sins, aki korábban sosem mutatkozott maszk nélkül a nyilvánosság előtt, és akinek a valódi arcát csak a közeli ismerősei ismerték, most Sajó Dávid, a Telex újságírója által került leleplezésre. Az újságíró egy vitát követően fenyegetőzött azzal, hogy nyilvánosságra hozza Hundred Sins kilétét, majd később ténylegesen is közzétette a zenészről készült fotót az Instagram-oldalán, ezzel „nyolc év munkáját tönkre vágva”.

A Reddit felhasználói által közzétett beszámolók és képernyőfotók szerint az események előzménye egy vita volt a két fél között, amely során Sajó Dávid fenyegetőzött azzal, hogy nyilvánosságra hozza Hundred Sins kilétét, majd később ténylegesen is közzétette a zenészről készült fotót az Instagram-oldalán. A kép egy régi interjú során készült, és ez volt az első alkalom, hogy Pócsi Botondot maszk nélkül láthatta a nagyközönség.

Az ügy különösen azért vált figyelemreméltóvá, mert Hundred Sins zenésztársa, Azahriah is reagált a történtekre, bár az ő bejegyzése hamarosan eltűnt a közösségi médiából. Azahriah azt állította, hogy ez az eset élete egyik legnagyobb zeneipari csalódása volt, és kritizálta a Telexet manipulatív cikkek írásáért és a politika mindenbe való belekeveréséért. Azahriah zenésztársa, Desh, aki szintén a botrány kapcsán nyilatkozott, elismerte, hogy bár sikeresnek érzi magát, gyakran érezte magát másodhegedűsnek Azahriah mellett, de ezt el tudta viselni és jól érezte magát ebben a szerepben. Desh hozzátette, hogy mindig ott lesz Azahriah mellett, amíg Magyarországon tartózkodik, és hogy saját szóló karrierjét is építgeti.

A botrány kirobbanása után Sajó Dávid egy 24 órán át elérhető Instagram-posztban ismerte el, hogy hibázott, túllépett egy határt, amit nem kellett volna, és ezért sajnálkozik és bocsánatot kér. A konfliktus hátterében egy régóta húzódó, kissé egyoldalú konfliktus állt, amelyre Sajó Dávid saját bevallása szerint a lehető legrosszabbul reagált. Az újságíró Instagram-oldalát azóta ellepték a kommentelők, és többen a csalódottságukat fejezték ki a botránnyal kapcsolatban, miközben rengeteg ember állt ki Hundred Sins mellett.