Csak a lángosban értenek egyet a kiborult LMP-sek

Csüggedt hangulatban várták az LMP szimpatizánsai az főpolgármester-választás eredményeit az Andrássy úton, ahol éjfél előtt fél órával még csak a szavazatok harmadát dolgozták fel. A hosszú várakozás során a kormánypárt és Orbán Viktor támogatása miatt Vitézy Dávid mögé beállt LMP-sek között ellentétek is megjelentek.

Barkaszi Ildikó, a 13. kerület 02. számú egyéni választókerület jelöltje, úgy véli, hogy a fideszes szavazók maradhatnak az LMP-nél. Ezzel szemben egy Kláriként bemutatkozó idősebb nő szerint az LMP alapvető értékeit kérdőjelezi meg a kormánypárt támogatása, és kiállásra szólított Vitézy mögül, hozzátéve, hogy többen kiléptek a pártból, de ő marad, mert az LMP távolodott el az eredeti értékeitől.

A csalódottság ellenére a szimpatizánsok egy dologban megegyeztek: a helyszínen felállított büfében kiváló a lángos. A sima lángos 1200 forintba, míg a sajtos-tejfölös 1800 forintba kerül, ráadásul a Blikk tudósítójának egy munkatárs megjegyezte, hogy az Andrássy úton olcsóbb a lángos, mint a Balatonnál. A büfé munkatársa hangsúlyozta, hogy a lángosukat mindkét politikai oldal kedveli, és szeretnék, ha ez így is maradna.