A Garda zenekar új klipje a családon belüli erőszak ellen szól

A Garda zenekar második videoklipje, amely a családon belüli erőszak súlyos témáját dolgozza fel, elemi erővel hívja fel a figyelmet erre a fontos társadalmi problémára. A klipben Garda Zsuzsa énekesnő határozott üzenetet közvetít: „Rám többé nem emelsz kezet!”. A zenekar korábban már 13 nemzetközi filmfesztivál díját nyerte el első, háborús témájú klipjével, és most ismét nemzetközi közönséget céloznak meg a friss alkotással.

A videoklip drámai képsorai a családon belüli erőszak brutális valóságát tárják a nézők elé. A klipben érzékelhető a fizikai bántalmazás, a családfő üvöltése és durva káromkodása, valamint a védekező gyermek és a magzatpózba gömbölyödő asszony képe is megjelenik.

A Garda zenekar ezzel a klippel ismét komoly közéleti szerepvállalást tett. Az együttes a csillogás helyett a társadalmi problémákra kívánja felhívni a figyelmet, és a zene, az ének, valamint a film eszközeivel kívánja megmutatni, hogy senkinek sincs hatalma a másik felett.

A „Nincs hatalmad felettem” című dalhoz készült videoklip forgatásán Klacsán Gábor rendező a természetességre törekedett, hasonlóan az előző „Lélegezz!” című háborús klipjükhöz, ahol egy édesanya és lánya menekülését ábrázolták valós robbanásokkal, modern trükkök nélkül. A családon belüli erőszakról szóló klipben is valódi pofon csattan.