Luxusautók a mocsárban: Művészet vagy valóság?

Nem kívánná az ember egy autótulajdonosnak sem, hogy a luxus sportautója sárba süllyedjen, de a közösségi oldalakon terjedő hátborzongató felvételek éppen ezt mutatják: Bugatti, Pagani, Ferrari és más luxuskocsik a "vizes pokolban".

Németország déli részén készült képek láttán minden autórajongó hátán feláll a szőr, hiszen Bajorországban az áradások és heves esőzések következtében kvázi "trópusi körülmények" uralkodnak. Az emberek és állatok megmentése közben a tönkretett autókra egyelőre senki sem figyel - írja az Auto Bild. Még Dubaiban is voltak hasonló esetek, ahol az autók ablakvonalig vízben, iszapban és szemétben álltak, ami különösen szomorú látvány egy olyan helyen, ahol az átlagos autópark értéke jelentősen magasabb.

Fabian Oberhammer, a dél-tiroli digitális alkotóművész, aki az Instagramon "The Dizzy Viper" néven ismert, a világ legdrágább sportautóit ábrázolta víz alá merülve. Pagani Huayráról, Bugatti Chironról vagy Ferrari Enzóról készült képei egytől egyig a víz martalékát mutatják.

Azonban a művészeti alkotások nem valóságos autókat ábrázolnak. Az Instagram-felhasználó által készített képsorozat számítógépen készült, és bár valódinak tűnhet, csupán virtuális alkotások. Oberhammer korábban már lángba borított luxuskocsikat is megörökített, most pedig a víz volt a következő elem, amelyet megjelenített.

A művészet gyakran arra ösztönzi a nézőt, hogy gondolkodjon el a látottakon. Ebben az esetben is érdemes elgondolkodni azon, hogyan tudnánk megbékélni a környezettudatos életmóddal, hogy az ilyen felvételek a jövőben is csupán fikciók maradjanak.