Aranyos oroszlánkölykök a londoni állatkertben

Egy kéthónapos oroszlánkölyök kíváncsi tekintettel fürkészte a látogatókat a londoni állatkert egyik virágágyásában, miközben élvezte a nyári nap melegét. A kis oroszlán anyukája szorosan mellette maradt, vigyázva rá, amint a kölyök a napsütésben sütkérezett. A londoni állatkertben összesen öt ázsiai oroszlán él, Bhanu és Arya, valamint a három kölykük, akik idén tavasszal jöttek a világra.

A kölykök május 7-én tették meg első lépéseiket a szabadban, és azóta is nagy érdeklődés övezi őket. Nikki Rowley-Todd, a helyi vadvilági fotós, aki a közösségi médián keresztül értesült a kölykök születéséről, lelkesen várt arra a pillanatra, hogy megörökíthesse őket.

„Követtem a Londoni Állatkertet a közösségi médiában, és így tudtam meg a kölykök érkezéséről. Alig vártam, hogy láthassam őket a szabadban. Amint bejelentették, hogy kijöttek, tudtam, hogy minél előbb látnom kell őket. Olyan képeket akartam készíteni, amelyekkel sikerül elkapnom őket, ahogy a virágok között pózolnak. Tökéletes felvételek születtek. Elég aktívak voltak, amikor megérkeztem, így nem kellett sokat várnom, hogy láthassam őket. Egy órát töltöttem ott, csak csodáltam és fotóztam a kölyköket” – mesélte Rowley-Todd.