Új filmek és sorozatok a streaming platformokon

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában a legfrissebb és hamarosan megjelenő filmekről és sorozatokról olvashatunk, amelyek Magyarországon is elérhetőek.

A Netflix "Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult" című új produkciója táncolni vágyó fiatalokról szól, akiket a 7M nevű menedzsment cég tart teljes kontroll alatt, amely mögött valójában a Shekinah egyház áll Robert Shinn vezetésével. Shinn a táncosok naivitását kihasználva szektát hozott létre, ahol az online tartalomgyártókat meggyőzte arról, hogy családjuk a pokolra jut, de ő megmentheti őket, ha keményen dolgoznak az egyházának. A három részes sorozat a személyes tapasztalatokon keresztül mutatja be, hogy miért könnyű behódolni egy szektának, és milyen hatással van a social media a fiatalokra.

A Disney+ "Az akolitus" (The Acolyte) című új Star Wars-sorozata a Baljós árnyak előtti időszakban játszódik, amikor a Jedi Rend még erős hatalmi pozícióban volt, de a háttérben már ébredeztek a sötét erők. A sorozat az eddigi filmekhez és sorozatokhoz képest jóval korábbi időszakot dolgoz fel, így a Skywalker-sagától távol eső történettel bővíti a Star Wars-univerzumot. Az alkotók, köztük Leslye Headland, a Russian Dollért is felelős, így szabadabb kezet kaphattak a kevésbé ismert karakterek és történetek miatt.

A Netflix "A bérgyilkos, aki nem is volt" (Hit Man) című filmje egy akcióvígjáték, amelyben Glen Powell egy kamubérgyilkost alakít, aki beleszeret egyik megbízójába, Adria Arjonába. A film Richard Linklater rendezésében készült, aki a forgatókönyvet is írta, egy 2001-es Texas Monthly magazin cikk alapján. A vígjáték a 2023-as Velencei Filmfesztivál egyik sikere volt, és Torontóban, valamint New Yorkban is pozitív fogadtatásra talált.

Az Apple TV+ "Ártatlanságra ítélve" (Presumed Innocent) című produkciója Scott Turow azonos című regényén alapul, amelyet korábban 1990-ben Harrison Ford főszereplésével már megfilmesítettek. A mostani adaptációban Jake Gyllenhaal játssza a főügyészhelyettest, Rusty Sabichet, akit gyilkossággal vádolnak, miután fény derül a viszonyára a meggyilkolt lánnyal, Renate Reinsve alakításában. A gyilkossággal vádolt főügyészhelyettes feleségét, Ruth Negga játssza, aki az eltitkolt viszony ellenére is hinni szeretne férjének és össze akarja tartani családjukat.

A Max "Csontok meg minden" (Bones and All) című filmje Luca Guadagnino rendezésében egy bizarr szerelmes történetet mesél el, ahol két kannibál, Taylor Russell és Timothée Chalamet alakításában, egymásba szeret. A film a kannibalizmust egy felnövéstörténet keretében mutatja be, ahol a két főszereplő a társadalom kitaszítottjaként küzd az örökölt traumákkal és a szeretetre való vágyakozással, miközben a nézőként romantizáljuk a kapcsolatukat.