Fásy Ádám különleges receptje: harcsaderék tenger gyümölcseivel
Fehérjében gazdag, egészséges fogást ajánlunk, amely a tenger gyümölcseinek és a halnak köszönhetően bővelkedik omega-3 zsírsavakban, fehérjékben, vitaminokban és ásványi anyagokban.
A tenger gyümölcsei és a halak kiemelkedő fehérjeforrások, melyek számos tápanyagot tartalmaznak, így az omega-3 zsírsavakat, fehérjéket, vitaminokat és ásványi anyagokat. A brokkoli szintén értékes táplálék, amely jótékony hatásokkal bír, ezért érdemes beépíteni az étrendünkbe.
Harcsaderék tenger gyümölcseivel, brokkoli ágyon
Hozzávalók (4 személyre):
- 60 dkg harcsafilé
- 50 dkg tenger gyümölcse
- 1 kg brokkoli
- ½ l paradicsomlé
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 zellerszár
- 2 ek. olaj
- só
Elkészítési mód:
A harcsafilét megtisztítjuk, sóval ízesítjük, majd kevés olajon lassú tűzön mindkét oldalát megsütjük. A vöröshagymát és a zellerszárat apróra vágjuk, vajon megdinszteljük, ezután hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, puhára pároljuk, felöntjük paradicsomlével, sóval ízesítjük és készre főzzük. A brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, és adagonként tálaljuk, ráhelyezzük a halat, majd a paradicsomos tenger gyümölcseit.