Fásy Ádám különleges receptje: harcsaderék tenger gyümölcseivel

Fehérjében gazdag, egészséges fogást ajánlunk, amely a tenger gyümölcseinek és a halnak köszönhetően bővelkedik omega-3 zsírsavakban, fehérjékben, vitaminokban és ásványi anyagokban.

A tenger gyümölcsei és a halak kiemelkedő fehérjeforrások, melyek számos tápanyagot tartalmaznak, így az omega-3 zsírsavakat, fehérjéket, vitaminokat és ásványi anyagokat. A brokkoli szintén értékes táplálék, amely jótékony hatásokkal bír, ezért érdemes beépíteni az étrendünkbe.

Harcsaderék tenger gyümölcseivel, brokkoli ágyon

Hozzávalók (4 személyre):

  • 60 dkg harcsafilé
  • 50 dkg tenger gyümölcse
  • 1 kg brokkoli
  • ½ l paradicsomlé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 zellerszár
  • 2 ek. olaj

Elkészítési mód:

A harcsafilét megtisztítjuk, sóval ízesítjük, majd kevés olajon lassú tűzön mindkét oldalát megsütjük. A vöröshagymát és a zellerszárat apróra vágjuk, vajon megdinszteljük, ezután hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, puhára pároljuk, felöntjük paradicsomlével, sóval ízesítjük és készre főzzük. A brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, és adagonként tálaljuk, ráhelyezzük a halat, majd a paradicsomos tenger gyümölcseit.