Alan Scarfe brit-kanadai színész életének vége

Elhunyt Alan Scarfe, a Halálos fegyver 3 és a Dupla dinamit című filmek sztárja. A brit-kanadai színész 77 éves korában, vastagbélrákban vesztette életét otthonában, Kanadában.

Alan Scarfe 2024. április 28-án hunyt el békésen, a gyászjelentés szerint ugyanabban a betegségben, amelyben szülei és testvére, Brian, valamint felesége, Barbara is meghaltak. Gyermekkorában költözött családjával Angliából Kanadába, és Vancouverben telepedett le. A London Academy of Music and Dramatic Art főiskolán tanult, ahol színészi és rendezői karrierjét kezdte, Európa-szerte és Észak-Amerikában több mint 100 főszerepben tűnt fel a színpadon.

Scarfe a színházi munkák mellett több filmben és televíziós sorozatban is szerepelt. Első filmje az 1963-as The Bitter Ash volt, emlékezetes alakításokat nyújtott a Dupla dinamit és a Halálos fegyver 3 című filmekben, valamint a Seven Days– Az időkapu és a Star Trek: Az új nemzedék sorozatokban is feltűnt.

A színész pályafutása során több díjat is kapott, többek között az 1985-ös Genie-díjat, a 2005-ös Jessie-díjat, az Austin Fantastic Fest zsűrijének 2006-os díját és a Vancouveri Filmkritikusok Köre tiszteletbeli díját életművéért. A Stratfordi Fesztiválon ismerte meg későbbi feleségét, Barbarát, akivel 1979-ben házasodott össze és 40 évig éltek együtt.

Alan Scarfe gyászjelentése szerint szeretett lánya, Tosia és veje, Austin is gyászolják. Ők voltak azok, akik életének utolsó pillanatáig mellette álltak és gondját viselték. A gyászjelentés említést tesz még bátyjáról, Colinról, fiáról, Jonathan Scarfe-ről, valamint unokáiról, Kai és Hunter Scarfe-ről, akik a Victoria és a McGill egyetem hallgatói.