Dunaferr üzemében létrejött a bérmegállapodás

A Dunaferr üzemében sikerült megállapodni a munkavállalói juttatásokról, beleértve a béremelés részleteit is, amelynek értelmében a munkavállalók 150 ezer forintos bónuszt és 43 ezer forintos alapbérfejlesztést kapnak.

A megállapodást a munkáltató, a Liberty Dunaújváros és a két reprezentatív szakszervezet, a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet képviselői írták alá. Ennek köszönhetően a korábban meghirdetett csütörtöki demonstráció elmaradt.

A megállapodás egyik kiemelkedő pontja, hogy a munkáltató a korábban javasolt 40 ezer forint helyett 43 ezer forintos alapbérfejlesztést hajlandó volt vállalni, és ezt az időpontot egy hónappal előrehozva, már júliusban érvényesíti.

A megállapodás részletei a következők:

  • A társaságok legkésőbb 2024. július 10-ig 150 ezer forintos bónuszt fizetnek ki munkavállalónként, amelyet Szép-kártyára is igényelhetnek.
  • A munkáltató vállalja, hogy 2024 második negyedévétől a Jelenléti bónusz Szép-kártyára történő igénylését is biztosítja.
    1. július 1-től a bérmegállapodás hatálya alá tartozó társaságoknál minden munkavállaló egységesen bruttó 43 ezer forintos alapbérfejlesztést kap.
  • A megállapodás része az is, hogy 2024 harmadik negyedévében nem lesz munkabeszüntetés vagy demonstráció.
  • A felek vállalják, hogy a munkaerőpiaci versenyképesség megőrzése érdekében további bértárgyalásokat folytatnak a 2024-es év negyedik negyedévére vonatkozóan, és ezzel egyidejűleg a Kollektív Szerződés megkötésére irányuló tárgyalások is folytatódnak.