Dick Van Dyke: minden idők legidősebb Emmy-győztese 98 évesen

Dick Van Dyke, aki már a legendás Mary Poppins film szereplője volt, 98 éves korában minden idők legidősebb Emmy-díjasa lett az Életünk napjai című sorozatban nyújtott alakításáért.

Az Emmy-díjat pénteken vehette át Dick Van Dyke, aki ezzel a díj történetének legidősebb győztesévé vált. A Daytime Emmy-gálán, amely főként a napi sorozatokat díjazza, Van Dyke-ot egy epizódszerepéért ismerték el. A színész a gálán elmondta, hogy ez a díj szép megkoronázása nyolcvan éve tartó pályafutásának. A Variety beszámolója szerint Van Dyke viccesen megjegyezte, hogy évtizedek óta idős karaktereket alakít, ami arra enged következtetni, hogy fiatalabb korában jobban kellett volna figyelnie az egészséges életmódra.

Dick Van Dyke legismertebb szerepe az 1964-es Mary Poppins című mozifilmben volt, ahol a hősnő dalos kedvű kéményseprő udvarlóját formálta meg. Érdekesség, hogy a színész a 2018-as Mary Poppins visszatér című film remake-jében is szerepet kapott.

A színész karrierje továbbra is aktív, hiszen nemrégiben bejelentették, hogy Timothy Olyphant mellett ő is csatlakozik a Netflix új Terminator Zero című anime sorozatához, amely a híres Terminátor-franchise legújabb része lesz. A sorozat, amelyet a Production IG készít, és amely Japánban játszódik majd 1997-ben, augusztus 29-én, azaz az "Ítélet Napján" kerül bemutatásra a streaming platformon. Dick Van Dyke szerepvállalása a sorozatban újabb mérföldkő lehet a hosszú és sikeres pályafutásában.