Budapesti játszóterek megújulása

A FŐKERT Kertészeti Divíziója a fővárosi játszóterek felújítását és funkcióbővítését hajtotta végre, amelyek közül néhány már befejeződött, míg mások hamarosan kezdődnek.

A Budapesti Közművek részeként működő FŐKERT Kertészeti Divíziója az elmúlt időszakban több játszótéren is átfogó felújítási munkákat végzett, amelyek egyes esetekben a játszóterek funkcióbővülésével is együtt jártak. Emellett két nagyobb felújítás is hamarosan megkezdődik.

Az idei felújítási program keretében a Margitszigeti pólós játszótéren a játszóeszközöket felújították, kötélcsúszdát üzemeltek be, és a gumiburkolatot is megjavították. A Gellért-hegyi Cerka-firka játszótéren a játékeszközök új festést kaptak, és graffitimentesítő anyaggal is kezelték őket. A Verejték téri játszótéren egy új kéttornyú várat adtak át, amelyen a gyerekek csúszdázhatnak, mászhatnak, és egy xilofonos falnál zenélhetnek.

A Fővám téri játszótér hamarosan új eszközökkel bővül, többek között egy csúszdás mászóvárral, mozdony alakú mászókával, cápa formájú rugós játékkal és libikókával. A Városmajorban is új játékokat telepítenek, így a helyi gyerekek hamarosan egy új mérleg- és egy kétüléses hintát is kipróbálhatnak.

A fővárosi felújítási program keretében két nagyobb volumenű munkálat is várhatóan június közepén kezdődik. Az Óbudai-szigeten a csúszdás játszótér felújítása során az elöregedett csúszdatesteket lecserélik, új gumiborítást kap a domboldal, és a lakossági egyeztetés során jelzett igények alapján visszahelyezik a függőhidat, árnyékolókat helyeznek ki, és fákat ültetnek, a munkálatok várhatóan október 31-ig tartanak. A Feneketlen-tónál is megkezdődnek a felújítási munkák, ahol új eszközök kerülnek telepítésre, köztük egy vizes játszóelem, körforgó, fészekhinta és mini csúszdás játszóvár, valamint rönkülőkék és piknikasztalok, továbbá árnyat adó fák ültetése és új kerékpártámaszok létesítése is tervben van, a munkálatok szeptember közepén fejeződnek be.