A társadalom öregedése és a munkaerőpiac változásai

Az idősödő társadalom és a munkaerőpiacra nehezedő nyomás következtében a fejlett gazdaságokban egyre nagyobb szerepet kapnak az idősebb korosztályok a foglalkoztatásban. A születéskor várható élettartam növekedése, a munkaerőpiacról való kilépést követő évek számának emelkedése, valamint a társadalmi jövedelmi egyenlőtlenségek, különösen az időskori szegénység fokozódása miatt a 54 év felettiek egyre fontosabb munkaerőforrást jelentenek.

Az OECD-országokban a foglalkoztatási ráta az életkor előrehaladtával csökken, és ez a tendencia 2022-ben is megfigyelhető volt. Az 55–59 évesek foglalkoztatási rátája átlagosan 74,6 százalék, a 60–64 éveseké 53,8 százalék, míg a 65–69 éveseké 24,7 százalék volt.

Magyarországon a helyzet valamivel eltérő: itt az 55–59 éves korosztály foglalkoztatási rátája kiemelkedően magas, 80 százalékot ért el 2022-ben. A 60–64 évesek között 51,1 százalék, a 65–69 évesek körében pedig 12,8 százalék volt a foglalkoztatási ráta.

Ezek a trendek rávilágítanak arra, hogy a társadalom öregedése milyen kihívások elé állítja a munkaerőpiacot, és hogy az idősebb korosztályok milyen jelentőséggel bírnak a gazdaságban. Az idősek foglalkoztatásának részletes elemzését és a nyugdíj mellett végzett munka jelenségét egy infografikán is bemutatjuk.