A renitens nyomoz: Amikor a takarítónő okosabb a zsaruknál

Különleges képességekkel megáldott, öntörvényű takarítónő válik a rendőrség tanácsadójává a A renitens nyomoz című krimisorozatban, melyet a Cool csatornán és az RTL+ platformon követhetnek a nézők.

Morgane Alvaro, a 38 éves, elvált családanya, aki három gyermekét egyedül neveli, rendkívüli intelligenciával rendelkezik: 160-as IQ-jával könnyedén old meg egy gyilkossági ügyet. Takarítóként dolgozik a lillei rendőrségen, ahol beleavatkozik egy nyomozásba, és éles eszével gyorsan megoldja az ügyet.

A rendőrség hamar felismeri Morgane tehetségét, és tanácsadóként alkalmazzák, de ő csak egy feltétellel hajlandó együttműködni: segítséget kér az első szerelme, a tizenöt évvel korábban eltűnt férfi ügyében.

Az A renitens nyomoz sorozat a francia-belga széria alapján készült, amelyet az RTL csatorna mutatott be először Magyarországon. A magyar változatot így még az eredeti előtt láthatták a nézők. A sorozat nemzetközi sikere több más országban is átiratokat eredményezett.

A karakteres Morgane szerepében Audrey Pieurot látható, aki színpadi múltja mellett filmekben és sorozatokban is bizonyított. Magyarországon is ismert és kedvelt színésznő, többek között az Életrevalók, az Anyák napja, az Elváltak klubja filmekből, valamint a Tanúk, A jótékonysági vásár és Nők a fronton sorozatokból.