A kis termetű kaszkadőr, aki óriássá nőtt

A kubai származású, mindössze 121,92 centiméter magas Jorge, a Circus Vegas kaszkadőrje, aki jelenleg az Egyesült Királyságban turnézik, bebizonyította, hogy a méret nem számít, amikor hírnévről van szó.

Jorge, akit a Sárkányként is emlegetnek, extrém mutatványokat hajt végre a halálgömbben, ahol két társával együtt, függőlegesen és vízszintesen köröznek, elképesztő sebességgel. Az előadás során a gravitációs erők, amelyek egy vadászpilóta élményéhez hasonlíthatóak, hatnak rájuk. George inspiráló alakja a cirkuszi világban, ahol óriásnak érzi magát, és ahol a mutatványok után a közönség hatalmas ovációval jutalmazza. Gyermekkori álma, hogy beutazza a világot, tehetségének és szorgalmának köszönhetően valóra vált.

A halálgömb azonban nem csak látványos, de veszélyes is. Tavaly májusban a Magyar Nemzeti Cirkusz szolnoki előadásán egy 25 éves brazil motoros, Alice, balesetet szenvedett ebben a számban, és medencesérüléssel került kórházba. A cirkusz kiemelte, hogy bár minden biztonsági előírást betartanak, a balesetek mégis előfordulhatnak, hiszen ezek kockázata az előadóművészek szakmájához tartozik. Alice szerencsére teljesen felépült néhány hét alatt, és az első dolga volt, hogy ismét motorra üljön.