„Leperegnek az utolsó kegyeleti könnyek...” – Gyertyagyújtás Tompos Kátyáért

Ma este a Várkert Bazárban bárki leróhatja a tiszteletét Tompos Kátya előtt, aki május 31-én hunyt el. A színésznő halála után, aki mindössze 41 éves volt, a magyar sztárvilág mély gyászba borult.

Tompos Kátya tragikus halála óta eltelt egy hét, és ma este a Várkert Bazár Neoreneszánsz kertjében közel 300 fős tömeg gyűlt össze, hogy nyilvános gyertyagyújtással és virrasztással emlékezzenek meg róla. A tehetséges színésznő hosszú éveken át tartó, ritka daganatos betegség következtében távozott az élők sorából, éppen akkor, amikor összegyűlt a kezelésére szánt pénz. Számos híresség fejezte ki együttérzését és emlékezett meg Kátyáról.

A Nemzeti Színház is csatlakozik a megemlékezéshez, és közösségi oldalán keresztül hívja meg az embereket, hogy gyújtsanak egy gyertyát a nemrég elhunyt művész emlékére. Az esemény szervezői a résztvevőktől azt kérték, hogy mécsessel és/vagy színes virágokkal róják le a kegyeletüket Tompos Kátya emléke előtt. A Várkert Bazár előterében megrendezett eseményen mécsesekkel és virágokkal tisztelegnek Tompos Kátya emléke előtt.

A Várkert Bazárban rendezett virrasztást Hrutka Róbert, Tompos Kátya állandó zenésztársa, és Juhász Anna kulturális menedzser szervezte, aki közeli barátságban volt a színésznővel. Juhász Anna mélyen meghatottan emlékezett meg barátnőjéről, hangsúlyozva, hogy Tompos Kátya örök titkot kutató tekintete mindig velünk marad.

A megemlékezésen részt vevő színészek és művészek közül többen nem kívántak nyilatkozni, mivel Tompos Kátya halála még mindig mélyen érinti őket. Péter Kata színésznő és Eredics Áron, a Söndörgő együttes alapítója is megosztották érzéseiket és tiszteletüket a kivételes tehetségű művész iránt.

A Centrál Színház egyik táncosa, aki négy évig dolgozott Tompos Kátyával a My Fair Ladyben, Tompos Kátyát egy bohókás, életszerető emberként és elképesztő tehetségként jellemezte. A színésznő emlékét a Centrál Színház előadásai is őrzik, ahol a My Fair Lady főszereplőjeként az elmúlt évek egyik legnagyobb színházi sikere volt.

Egy fiatal nő, aki sosem találkozott személyesen Tompos Kátyával, elmondta, hogy a színésznő dalaival, különösen a "Magányos csónak" című dallal, nagy erőt adott neki egy nehéz időszakban.

A Nemzeti Színház előterében is kialakítottak egy helyet Tompos Kátya emlékére, ahol a színésznő kedvelői leróhatják kegyeletüket. Tompos Kátya 2008-tól tíz éven át volt a Nemzeti társulatának tagja, ahol Alföldi Róbert és Vidnyánszky Attila igazgatása alatt is játszott, de később a koncertek és más színházakban végzett munkái nagyobb örömöt okoztak számára, ezért távozott a Nemzetiből.