Lee Jung-jae, a Squid Game sztárja, Jedi mestert alakít Az akolitusban

A Squid Game sorozat hatására kapta meg Lee Jung-jae az Star Wars: Az akolitus című sorozatban a Jedi mester szerepét. Leslye Headland, a sorozat alkotója, a Squid Game rajongójaként döntött így.

Leslye Headland, a Star Wars: Az akolitus alkotója, a Squid Game sorozat hatására választotta ki Lee Jung-jaet, az Emmy-díjas dél-koreai színészt, hogy eljátssza Sol mester szerepét a Köztársaság Fénykorának végnapjaiban játszódó sorozatban. Lee Jung-jae számára meglepő volt, hogy a Squid Game-beli alakítása inspirálta Headlandet a casting során.

Lee Jung-jae a Baljós árnyak című filmben látható Qui-Gon Jinn karakteréből merített inspirációt a szerepéhez, aki Obi-van Kenobi mestere volt és Anakin Skywalker mentora a Jedik útján. Az Az akolitus sorozatban Lee élete első angol nyelvű szerepét kapta meg, és a forgatás előtt négy hónappal kezdte meg a felkészülést, két dialektus trénerrel dolgozva együtt.

A sorozatban Sol mester karaktere érzelmi konfliktusokkal küzd, hiszen a Jediknek uralkodniuk kell az érzelmeiken, de ő megbánást érez a múltbeli hibái miatt. Lee Jung-jae számára fontos volt, hogy a karakter sztoikus felfogását ötvözze az érzelmek megjelenítésével, hogy a nézők megértsék a motivációit.

A dialektus tréner szerepe abban áll, hogy segítse a színészeket, amikor nem az anyanyelvükön kell játszaniuk, vagy egy adott dialektust kell elsajátítaniuk a szerep kedvéért, hogy beszédük természetesnek hasson.

: The Hollywood Reporter cikke alapján