Robinhood terjeszkedése a kriptopénz piacán

A Robinhood, egy innovatív pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalat, 200 millió dolláros ügylet keretében megállapodást kötött a Bitstamp kriptopénz tőzsde felvásárlásáról, ezzel jelentősen bővítve globális jelenlétét a kriptotérben.

A Bitstamp, amely 2011-ben jött létre, jelentős globális jelenléttel rendelkezik többek között Luxemburgban, az Egyesült Királyságban, Szlovéniában, Szingapúrban és az Egyesült Államokban. A Robinhood Crypto a Bitstamp felvásárlásával gyorsítja világméretű terjeszkedését, mivel a Bitstamp több mint 50 aktív licenccel és regisztrációval rendelkezik világszerte, és ügyfeleket hozhat a Robinhoodhoz az Európai Unióból, az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból és Ázsiából.

A Bitstamp több mint 85 kereskedhető eszközzel rendelkező spot tőzsdéje tovább erősíti a Robinhood kriptoportfólióját, lehetővé téve számukra, hogy szélesebb körű szolgáltatásokat nyújtsanak ügyfeleik számára.

Johann Kerbrat, a Robinhood vezérigazgatója szerint a felvásárlás lehetővé teszi számukra, hogy erősítsék pozíciójukat az amerikai piacon kívül, és intézményi ügyfeleket is fogadhassanak a platformon.

A tranzakció végleges értéke várhatóan körülbelül 200 millió dollár lesz, amelyet a Robinhood saját forrásból, hitel felvétele nélkül kíván finanszírozni, figyelembe véve a szokásos vételár-kiigazításokat. Az akvizíció lezárása a szokásos zárási feltételekhez kötött, beleértve a szükséges hatósági jóváhagyásokat is, és 2025 első felében várható.