Gázolás Bostonban, texasi áldozattal

A Boston Celtics magabiztos győzelmet aratott a Dallas Mavericks felett az NBA-döntő első mérkőzésén, 107–89-re nyerve, ezzel 1–0-ra vezetnek a fináléban. A meccs hőse a sérülésből visszatérő Kristaps Porzingis lett, aki a kispadról felállva 20 pontot és 3 blokkot ért el.

A Celtics hat játékosa is képes volt tíz pont felett teljesíteni, ami különösen fontos volt, mivel a Mavericks két szupersztárja, Luka Doncic és Kyrie Irving ellenében kellett helytállniuk. Doncic a félidőben 17 pontot szerzett, de ez sem volt elegendő a Celtics hat klasszisának összehangolt játéka ellen.

Kristaps Porzingis, aki a sérülése után tért vissza, a hatodik percben csatlakozott a játékhoz és rögtön 11 pontot szerzett. A mérkőzés során többek között egy látványos dobásblokkolást is bemutatott, amelyet a Boston Celtics hivatalos Twitter-oldala is megosztott.

A mérkőzés elején még a Mavericks vezetett 13–12-re, de a Celtics hamar átvette az irányítást, és már a félidőben 63–42-re vezetett. Jaylen Brown zsákolása pedig még inkább felpörgette a TD Garden közönségét.

A második félidőben a Mavericks próbálta csökkenteni a hátrányt, és egy időben 72–64-re feljöttek, de a Celtics nem engedte közelebb őket. Jayson Tatum és Brown triplái is hozzájárultak ahhoz, hogy a Celtics újra növelje az előnyét, és végül 107–89-re nyerjen.

A Boston Celtics ezzel az első lépést tette a tizennyolcadik bajnoki címük felé, amivel megelőzhetik a Los Angeles Lakers csapatát, amely jelenleg szintén 17 bajnoki címmel rendelkezik.

NBA-döntő, 1. mérkőzés

Boston Celtics – Dallas Mavericks 107–89. Legjobb dobók: Brown 22, Porzingis 20, Tatum 16 (11 lepattanó), White 15, Holiday 12, Horford 10, ill. Doncic 30 (10 lepattanó), Washington 14, Hardy 13, Irving 12.

(Borítókép: Josh Green védekezik Kristaps Porzingis ellen a második negyedben a 2024-es NBA-döntő első mérkőzésén a TD Gardenben 2024. június 06-án Bostonban, Massachusetts államban. Fotó: Maddie Meyer / Getty Images)