Plus-size influenszerek a repülőgépek üléseiről

A plus-size influenszerek szerint a légitársaságoknak ingyenesen kellene biztosítaniuk az extra üléseket a túlsúlyos utasok számára, hogy mindenki számára kényelmes legyen az utazás.

A repülőgépek ülései gyakran okoznak kényelmetlenséget az utasoknak, különösen a túlsúlyos emberek számára. Emily Jones, egy plus-size influenszer, felhívást intézett a légitársaságokhoz és a szállodákhoz, hogy legyenek befogadóbbak és biztosítsanak kényelmesebb élményt minden utazó számára. Jones, aki gyakran utazik Málta, az Egyesült Királyság és Helsinki között, Instagramon osztja meg utazási élményeit, és bátorítja az embereket az utazásra. Úgy véli, mindenki megérdemli, hogy ugyanolyan feltételek mellett láthassa a világot.

Jones szerint a légitársaságoknak tágasabb ülőhelyeket kellene biztosítaniuk, vagy legalábbis további párnázást, állítható karfákat és hosszabb biztonsági öveket kellene bevezetniük. Ezzel szemben Kirsty Leanne, egy másik plus-size utazóblogger, azt javasolja, hogy a légitársaságok enyhíthetnék a túlsúlyos utasok kényelmetlenségeit, ha ingyenesen biztosítanák számukra a plusz üléseket.

A légitársaságok már különböző megoldásokat kínálnak a nagyobb kényelem érdekében. Például övhosszabbítót is biztosítanak azoknak az utasoknak, akiknek erre szükségük van, de ezt érdemes előre jelezni a személyzetnek. A Ryanair és a Lufthansa is azt írja elő, hogy aki kényelmesebb utazást szeretne, annak két teljes árú jegyet kell vásárolnia. A WizzAir és az AirFrance lehetőséget biztosítanak nagyobb lábterű ülések foglalására is, bár ezeken az üléseken nem minden esetben ülhetnek túlsúlyos utasok. Ha valakinek egy ülés nem elegendő, akkor "extra ülést" is foglalhat, amiért a WizzAirnél 25%-os kedvezményt biztosítanak a második ülésre a turistaosztályon.