Volt, nincs városi útdíj: New York visszavonulót fúj

New York városa, ahol hamarosan bevezetésre került volna az útdíj, meggondolta magát és elhalasztotta a díjszabást. A városvezetés attól tart, hogy az új intézkedés hátrányosan érintheti a várost a pandémia utáni gazdasági helyreállás idején.

London és Stockholm példáját követve New York is tervezte a dugódíj bevezetését, amely csökkentette volna az autók számát és növelte volna a tömegközlekedés használatát. Az Auto Bild szerint azonban a városvezetés visszalépett a bevezetéstől, mivel aggódnak a gazdasági és társadalmi következmények miatt.

A város első amerikaiként vezetett volna be útdíjat, amely napközben 15 amerikai dollár (kb. 5400 forint) lett volna, és Manhattan déli részétől a 60. utcáig terjedő belvárosi zónára vonatkozott volna.

Kathy Hochul, New York kormányzója videoüzenetben jelentette be a projekt felfüggesztését. Hochul utasította a New York-i Közlekedési Hatóságot, hogy szüneteltessék a projektet, amely már évek óta készült. Úgy tűnik, hogy a város számára jelenleg a zavartalan közlekedés a legfontosabb, még ha ez dugókat és szmogot is eredményez.