Nathan Reuvers, a magyar válogatott új honosított játékosa

A magyar férfi kosárlabda-válogatott és Gasper Okorn szövetségi kapitány új honosított játékossal erősödött, miután Nathan Reuvers pénteken letette a magyar állampolgársági esküt.

A 25 éves, 211 centiméter magas amerikai születésű erőcsatár a novemberi Európa-bajnoki selejtezőkön már a magyar csapat tagjaként léphet pályára. Reuvers az előző évadban az euroligás Valencia Basket csapatának volt a játékosa, ahol az ACB Ligában átlagosan 4,6 pontot és 1,6 lepattanót, az Euroligában pedig 4,9 pontot és 2,3 lepattanót ért el. Jelenleg még két évig érvényes szerződése köti a spanyol klubhoz.

A 2022/23-as szezonban az olasz Reggio Emilia csapatában szerepelt, ahol 9,6 pontot, 4,1 lepattanót és 1,2 blokkot átlagolt, ezenfelül közel negyvenszázalékos hatékonysággal dobott a hármasvonalon kívülről. A Reggio Emiliához való csatlakozása előtt a horvát Cibona Zagreb csapatában játszott, ahol Okorn szövetségi kapitány volt az edzője, és együtt bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhettek.

Reuvers egyetemi éveit a Wisconsin Egyetemen töltötte, ahol kiemelkedő védekező teljesítményt nyújtott. Négyéves NCAA-karrierje során az egyetem történetében a legtöbb blokkot szerző játékosként vonult profi pályafutásába. A harmadik egyetemi évében volt a legjobb, amikor átlagosan 13,1 pontot, 4,5 lepattanót és 1,9 blokkot ért el.

Az ügynökömön keresztül vettük fel a kapcsolatot a magyar szövetséggel. Megbeszéltük a részleteket, hogy mit is jelent ez nekem, mivel jár a megállapodás, és aztán úgy döntöttem, csináljuk. Kellően izgatott vagyok a szerepvállalásommal kapcsolatban – mesélte Reuvers a Nemzeti Sportnak.