Tizedik szegedi szezonját kezdheti Mikler Roland, eldőlt jövője Szegeden

Mikler Roland, a magyar kézilabda-válogatott kapusa hosszabbított az OTP Bank-Pick Szeged csapatával.

A Tisza-parti együttes hivatalos honlapjának pénteki bejelentése alapján a 39 éves Mikler Roland egyéves szerződéshosszabbítást írt alá, így 2025. június 30-ig a klubnál marad. Kiss Bence, a klub cégvezetője elmondta, hogy Mikler rutinja hatalmas érték a csapat számára, és nagy szükségük lesz rá az új szezonban.

Mikler Roland megosztotta érzéseit a szerződéshosszabbítás kapcsán: boldogságát fejezte ki, hogy a tizedik szegedi szezonját kezdheti el, amit izgalommal vár. Beszélt arról is, hogy komoly változások várhatóak a keretben, ami különlegessé teszi az előkészületeket és az új idényt. Hozzátette, hogy már most azon dolgozik, hogy segítse a csapatot, sikeresek legyenek, győzelmeket érjenek el és trófeákat szerezzenek.

A kapus 2010-ben érkezett Dunaújvárosból Szegedre, és két részletben - 2014 és 2019 között a rivális Veszprémet erősítve - összesen 359 mérkőzésen lépett pályára a szegedi csapat színeiben. Mikler Roland pályafutása során az együttessel EHF Kupát nyert 2014-ben, továbbá 2021-ben és 2022-ben magyar bajnoki címet szerzett, és 2012-ben a londoni olimpián negyedik helyen végzett magyar csapat tagja volt.

Pénteken az is eldőlt, hogy Mikler poszttársa, a norvég Emil Kheri Imsgard a dán Höj Elite csapatánál folytatja a pályafutását. Imsgard márciusban még a szegedi szerződése meghosszabbításáról beszélt, de azóta nem volt szó erről. A 26 éves játékos – aki tavaly nyáron hároméves szerződést kötött a szegediekkel – kölcsönbe vagy végleg, illetve mennyi időre érkezik új állomáshelyére, egyelőre nem derült ki. A szegedieknek további két kapussal, Nagy Martinnal és a svéd Európa-bajnok Tobias Thulinnal van szerződése.