K&H Banki szolgáltatások szünetelése

A K&H Bank bejelentette, hogy informatikai rendszerük fejlesztése miatt 2024. június 8-án és 9-én szolgáltatásaik szünetelni fognak.

A fejlesztés érinti a bank elektronikus csatornáit, így az internetbanki és mobilbanki alkalmazásokat, valamint az ATM készpénzbefizetési szolgáltatását. A szünetelés 2024. június 8-án 6 órától június 9-én 12 óráig tart majd.

Az Infostart által összefoglalt tájékoztatás szerint a leállás ideje alatt az azonnali átutalási megbízások indítása és a fizetési kérelem fogadása is szünetel, a bejövő azonnali átutalásokat pedig visszautasítják. Ezeket a megbízásokat a bankszünnapok után kell újra benyújtani.

A K&H Bank ügyfeleit arra kéri, hogy a határidős teljesítéseket, a számlák kiegyenlítését és a közterhek fizetését, ha lehetséges, intézzék el a bankszünnapok előtti munkanapon. A bankszünnapokra eső előre megadott határidős vagy rendszeres megbízásokat, csoportos beszedéseket a bank automatikusan, a bankszünnapokat követő első munkanapon teljesíti.

A betéti és hitelkártyák használatára a bankszünnapok alatt csak a 2024. június 8-án 6 órakor elérhető egyenleg erejéig lesz lehetőség. A bank arra kéri az ügyfeleket, hogy gondoskodjanak megfelelő fedezetről és a kártyalimitek beállításáról, mivel a leállás ideje alatt a kártyaegyenleg feltöltése és a limitmódosítás nem lesz lehetséges.

Az online bankkártyás és SZÉP-kártyás fizetéseknél fennakadások várhatók, és az ehhez kapcsolódó SMS üzenetek, valamint az online vásárlást megerősítő SMS üzenetek érkezésében akadozás vagy leállás fordulhat elő. A bank tájékoztatása szerint a hónap folyamán még egyszer lesz hasonló szolgáltatáskiesés: június 21-én 18 órától június 22-én 18 óráig.