Programajánló a borok szerelmeseinek

Ezen a nyárias hétvégén sem lesz hiány boros programokból! Jazz és bor, gasztronómiai élvezetek, koncertek és találkozások várják a borok és a jó társaság kedvelőit.

A Magyar Jazz Szövetség és a Margitszigeti Színház első alkalommal rendezi meg a JAZZ és BOR Ünnepe Fesztivált június 7-8-án. A fesztivál során a szombat esti nagykoncert mellett, péntek késő délutántól és szombaton kisebb koncertekkel, hangulatos zenékkel is várják a látogatókat a Margitszigeti Színház Kerengőjében, a Víztorony lábánál. A magyar jazz világ fiatal tehetségei és a Jazz Showcase győztesei is fellépnek, így a kiváló zenék mellett finom hazai borok is fogyaszthatók.

A XVI. kerület szívében, az ősfás Erzsébet-ligetben kerül megrendezésre a Borliget fesztivál, szintén június 7-8-án. A családias hangulatú eseményen a jó magyar borok és gasztronómia mellett ismert zenei előadók is színpadra lépnek. A látogatókat arra biztatják, hogy hagyják maguk mögött a város zaját és élvezzék a liget nyugalmát, a közelgő nyár előérzetét és a közös pillanatokat.

Miskolcon is izgalmas program várja a borbarátokat: a Miskolci fröccsfesztivál június 7-8-án a bubis italok jegyében zajlik. Az avasi pincesorokon keresztülhaladva a résztvevők kóstolhatják a helyi gasztroműhelyek ínycsiklandó falatkáit, élőzenére és dj-k ritmusaira táncolhatnak, miközben a fröccsök, gyöngyözők, habzók és pezsgők kínálatából válogathatnak.

Tali Tállyán, a Tokaji borvidék szívében, június 8-án a borászok és kézművesek, vendéglátók gasztronómiai és kulturális programokkal, kóstolókkal várják a látogatókat. Az esemény során a több száz éves hagyományok is felidéződnek.

Végül, de nem utolsósorban, június 10-én a somlói borászok ritka alkalommal látogatnak Budapestre. Az eseményen a borkedvelők találkozhatnak többek között Györgykovács Imrével, Baráth Sándorral, Kis Tamással, Barcza Bálinttal, és kóstolhatják a Spiegelberg vagy Kolonics borokat, valamint Andrási László zseniális borait is.