Bolla Bendegúz az osztrák Rapid Wien csapatában folytatja

A magyar labdarúgó-válogatott védője, Bolla Bendegúz a Premier League-ből távozva az osztrák élvonalbeli Rapid Wien csapatához szerződött. Az átigazolásról maga az osztrák klub tájékoztatta a közönséget közösségi felületein.

A Rapid Wien, az osztrák Bundesliga idei szezonjának negyedik helyezettje bejelentette, hogy leigazolták a magyar válogatott játékosát, Bolla Bendegúzt. Bolla ingyen érkezik, miután előző csapata, a Premier League-es Wolverhampton Wanderers szerdán közölte, hogy az elmúlt 3 szezont kölcsönben Svájcban töltő játékos távozik a klubtól. A védő a következő szezontól a Rapid Wien játékosa lesz, három éves szerződést írt alá, amely a 2026-2027-es szezon végéig érvényes.

Bolla korábban több csapatnál is megfordult kölcsönjátékosként, így a Grasshoppers és a Servette együtteseiben is pályára lépett, utóbbi klubnál 30 bajnoki mérkőzésen öt gólt és négy gólpasszt jegyzett. Új csapatában a 77-es mezszámot fogja viselni, ahogy tette azt eddig a svájci Servette csapatánál.

A váltás kapcsán Bolla elmondta, hogy a Rapid Wien nagy múltú klub, és a vezetőség által felvázolt tervek, valamint a személyére szabott szerep nagyon szimpatikus volt számára. Markus Katzer, a Rapid sportigazgatója elmondta, hogy nagyon elégedett, amiért sikerült meggyőzniük Bollát, hogy náluk folytassa a karrierjét, hiszen számos másik csapat is érdeklődött iránta. Céljai között szerepel az Európa-ligában való szereplés, a bajnokságban az első három hely egyikének megszerzése, valamint az Osztrák Kupában való minél további menetelés. Bolla hozzátette, hogy Svájcban töltött évei során több területen is fejlődött, és pozitív érzésekkel tekint vissza erre az időszakra. “A Rapid képviselőivel folytatott első beszélgetések óta nyilvánvaló volt számomra, hogy meg akarom tenni ezt a lépést, és ennél a nagy klubnál szeretnék játszani. Nagyon várom, hogy megismerhessem az edzőket, a csapattársaimat és a Rapid szurkolóit. Fő célom, hogy hozzájárulhassak a klub sikeres jövőjéhez” – nyilatkozta Bolla a csapat honlapjának átigazolása kapcsán.

Markus Katzer ügyvezető a magyar labdarúgóval kapcsolatban úgy fogalmazott: a következő szezonban változatosabbá válhat a csapat játéka, mert Bolla támadó szellemű és több poszton bevethető. A Rapid a negyedik helyen zárta az osztrák Bundesliga elmúlt idényét, amivel kvalifikálták magukat az Európa-ligába.

Borítókép: Rapid Wien