Összecsap a világ két legjobbja, jön az előrehozott döntő a Roland Garroson

Az idei francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros már eddig is bővelkedett drámákban, emlékezetes pillanatokban a férfiaknál. A java azonban most jön, hiszen az elődöntőben a négy legjobb teniszező mérkőzik meg, akiknek előzetesen is a legnagyobb esélye volt erre.

Rafael Nadal visszatérését követően nem tudott a legjobb 64 közé kerülni, míg Novak Djokovics kétszer is csodát tett, de a térde nem bírta az emberfeletti terhelést. Az első négy fordulóban összesen 26 ötszettes csatát láthattak a nézők. A hétfőtől világelső Jannik Sinner salakos serleg nélkül érkezett Párizsba, Monte Carlóban egy bírói tévedés is kellett ahhoz, hogy Sztéfanosz Cicipasz fordítson ellene, majd Madridban sérülés miatt lépett vissza, Rómában pedig el sem indult. Carlos Alcaraz, a kétszeres Grand Slam-bajnok spanyol, Miami óta csak Madridban versenyzett, ahol címvédőként kikapott Andrej Rubljovtól a negyeddöntőben.

Sztéfanosz Cicipasz őszintén elmondta, hogy Carlos Alcaraz elleni hatodik veresége után mennyire esélytelennek érezte magát. A görög játékos, aki 2021-ben döntős volt a Roland Garroson és 7:6, 6:2-re vezetett Djokovic ellen, elismerően nyilatkozott Alcaraz játékáról, kiemelve annak kivételes képességeit és intelligenciáját.

Carlos Alcaraz a következő körben Jannik Sinnerrel mérkőzik meg, akivel eddig 4:4-re állnak összesítésben. Alcaraz elismeri, hogy Sinner elleni meccsek mindig nagy kihívást jelentenek számára, és hogy Sinner jelenleg a legjobb ellenfele lehet a teniszben. Az előrehozott döntőként beharangozott elődöntőben Alcaraz öt szettben legyőzte Sinnert, így pályafutása során első alkalommal jutott a Roland Garros fináléjába.

A másik elődöntőben Alexander Zverev és Casper Ruud csap össze. Zverev 2021 óta negyedszer jutott el az elődöntőbe a párizsi salakon, és a tavalyi Roland Garroson Ruud állította meg a legjobb négy között. Ruud az elmúlt két évben egyaránt a döntőig menetelt a Roland Garroson, ahol előbb Rafa Nadaltól, tavaly Novak Djokovicstól kapott ki.

ROLAND GARROS 2024, ELŐDÖNTŐ, FÉRFI EGYES

  • Carlos Alcaraz–Jannik Sinner 2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3
  • Alexander Zverev–Casper Ruud