"Olyan volt, mintha megszállta volna egy démon" - Michael Keaton újra Beetlejuice-ként

Michael Keaton 36 év után ismét Beetlejuice szerepében tér vissza a vászonra a Beetlejuice Beetlejuice című film folytatásában, melyet Tim Burton rendez. A 72 éves színész alakítását a rendező és a szereplők is méltatták, Keaton pedig elárulta, hogy a karakter újbóli megformálásához vissza kellett emlékeznie a kezdetekre.

Michael Keaton nem először tér vissza egy ikonikus szerepéhez évtizedek után; a Flash - A Villám című filmben már Batmanként, idén ősszel pedig ismét Beetlejuice-ként láthatjuk. Tim Burton, aki az eredeti filmet is rendezte, elmondta, hogy Keaton teljesen beleélte magát a szerepbe a forgatáson, mintha egy démon szállta volna meg.

A film forgatásán Jenna Ortega is részt vett, aki a Wednesday című sorozatból ismert. Ő is megosztotta tapasztalatait Keaton alakításáról, amelyet lenyűgözőnek talált.

Keaton a karakter újraélesztésével kapcsolatban elmondta, hogy a sokféle Beetlejuice-merchandise hatására felidézte a karakter eredeti koncepcióját, és igyekezett elvonatkoztatni attól, hogy a karakter képe milyen különféle termékeken jelent meg az évek során.

A Beetlejuice Beetlejuice szeptember 5-től lesz látható a hazai mozikban, és a rajongók örömére az eredeti szereplőgárda több tagja, így Catherine O'Hara és Winona Ryder is visszatér.

A horrorvígjátékok rajongói számára további örömhír, hogy a 80-as évek egy másik ikonikus filmje, a Szörnyecskék is ünnepli a 40. születésnapját. Steven Spielberg mentette meg a filmet, amely eredetileg sokkal ijesztőbb és undorítóbb külsővel rendelkező lényekről szólt volna. Spielberg javaslata nyomán a film a horrorvígjátékok között vált nemzetközi ikonná. Gizmó hangját Howie Mandel kölcsönözte, és a szörnyecskék hangjait Michael Winslow adta. A film több neves alkotásra is utal, például a Hófehérke és a hét törpe, a Texasi láncfűrészes és a Star Wars franchise-ra. A Szörnyecskék alapötlete egy lerobbant New York-i lakásban született meg, ahol Chris Columbus patkányok neszezését hallotta éjjelente. Spielberg eredetileg Tim Burtonnek szánta a rendezést, de a stúdió nyomására végül Joe Dante vette át a feladatot. 2023-ban pedig a Szörnyecskék: Mogwai titkai című új sorozat érkezett a Max streaming platformra, rajzolt animációs kivitelezésben.