Kovács Patrícia és a magánélet védelme

Kovács Patrícia, a népszerű színésznő, nyíltan beszélt arról, hogy miért tartja távol magát a nyilvánosságtól kapcsolatát illetően 15 évvel fiatalabb párjával, Medveczky Balázzsal.

Kovács tavaly májusban egy tandemugrás alkalmával közös fotót posztolt Medveczky Balázzsal a közösségi oldalaira, finoman utalva arra, hogy egy párt alkotnak, ezzel erősítve meg kapcsolatukat a nyilvánosság előtt. A Vígszínházban szerettek egymásba, de kapcsolatukat sokáig titkolták, és bár a teátrumon belül már egy ideje tudták a kollégák, hogy egy párt alkotnak, a nyilvánosság előtt csak a közös kalandok, például az ejtőernyős ugrás után váltak ismertté. Azonban határozott álláspontja van a magánéletük nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban. A színésznő a válása után úgy döntött, hogy nem kíván nyilatkozni a magánéletéről, és nem szeretne bujkálni párjával sem, annak ellenére, hogy közöttük 15 év a korkülönbség. A Nők lapja Évszakok interjújában ismét kifejtette, nem szívesen beszél a párkapcsolatáról, és nem szeretnének reagálni a kapcsolatukat firtató kérdésekre.

Kovács Patrícia hangsúlyozta, hogy kapcsolatukban nem a generációs különbségek a meghatározóak. "Két ember találkozott, nem két generáció" - mondta, hozzátéve, hogy korábban volt már olyan kapcsolata, ahol húsz év volt a korkülönbség, de nem ezért ért véget az a viszony. "Én tizennyolc évesen egy harmincnyolc éves férfival jártam, pedig az húsz év korkülönbség, de nem ezért lett vége a kapcsolatunknak" - emlékeztetett a színésznő. Szerinte igazságtalanul kerül előtérbe a kor különbségének ténye, különösen, ha a férfi az idősebb a kapcsolatban. Kovács és párja nem kívánnak részleteket megosztani a kapcsolatukról, mert nem tartanak igényt külső megerősítésre, like-okra vagy bátorításra. Kovács Patrícia szerint korábban túl nyitott volt a magánéletével kapcsolatban, és ezért most óvatosabb akar lenni, hogy megvédje az életüket a külső megkérdőjelezésektől és esetleges megbélyegzésektől.

A színésznő nem az egyetlen, aki óvatosan kezeli magánéletét a nyilvánosság előtt. A "Házasság első látásra" műsor szereplője, Bogi is hasonlóan óvatos hozzáállást tanúsít. A TV2 sztárja elmondta, hogy a műsor után egy rövidebb kapcsolata ért véget, ami eléggé megviselte, és összetörték a szívét. Bogi is nyitott a szerelemre, de már egy fokkal óvatosabb, és a jövőben igyekszik körültekintőbben választani, figyelembe véve mind a szívét, mind az eszét. A válása után újabb kapcsolata zátonyra futása ellenére továbbra is nyitott a szerelemre, de elmondása szerint nem foglalkoztatja annyira az ismerkedés, és nem hiszi, hogy rövid időn belül újra férjhez megy.