Kőbányán nyílik az idei első befogadó játszótér

Újabb inkluzív, vagyis befogadó játszóteret építtetett a Szerencsejáték Zrt „A játék összeköt” programján keresztül. A Kőbányán megépült, lovas tematikájú játszótér akadálymentesített játékelemekkel várja látogatóit, melyek alkalmasak arra, hogy a fogyatékossággal élők és az ép gyerekek együtt tudjanak játszani.

A Szerencsejáték Zrt. által támogatott legújabb játszótér a lovas világ inspirálta, és a Rottenbiller parkban kapott helyet Kőbányán. A játszótérre lépve egy lovaspálya elevenedik meg a látogatók előtt, olyan különleges és akadálymentesített játékelemekkel, mint a kerekesszékes körforgó, a fejlesztő kisház, vagy a kombinált inkluzív torony.

A program 2017 óta működik, és célja a fogyatékossággal élő gyermekek társadalmi integrációjának elősegítése. Az elmúlt években összesen 28 inkluzív játszótér létesült, melyek közös jellemzője, hogy akadálymentesen megközelíthetőek, és olyan játékelemekkel felszereltek, amelyeket az ép és a fogyatékossággal élő gyermekek egyaránt képesek használni.

A Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója, Mager Andrea szerint a program hét éve teremt hidat az érintettek és a kívülállók között, hiszen az inkluzív játszótereken eltűnnek a gyermekek közötti különbségek, és előtérbe kerülnek a közös pontok.

Kőbánya polgármestere, D. Kovács Róbert Antal büszke a most elkészült befogadó játszótérre, amely minden gyermeknek szól és amelyet a kerület páratlan lovas létesítménye ihletett. Hozzátette, hogy a gondoskodó önkormányzat fogyatékosság-barát munkahely is, és egyaránt figyelnek a gyermekekre és az idősekre, az épekre és a mozgásukban akadályozottakra.

A játszótérépítési program jószolgálati nagykövete Drávucz Rita, világ- és Európa-bajnok, olimpikon vízilabdázó, aki érintett szülőként segíti a fogyatékossággal élők széleskörű integrációját.