Camila Giorgi: Eltűnt teniszcsillag vagy bűnöző?

Hetek óta izgalomban tartja a sportvilágot Camila Giorgi, az egykori világranglista 26. helyezettje és wimbledoni negyeddöntős teniszező rejtélyes eltűnése.

Camila Giorgi utoljára március közepén, a miami tornán tűnt fel, ahol súlyos vereséget szenvedett, és azóta sem hallottak felőle. Az adóhatóság, a vicenzai ügyészség, valamint a főbérlője is keresi, utóbbi azt állítja, hogy Giorgi kirabolta a házát.

Giorgi 1991-ben született, és fiatalon kezdett el teniszezni. 2009-ben nyerte meg első ITF-címét, 2010-ben pedig már Grand Slam-tornán vett részt. 2012-ben bekerült a top100-ba, és Wimbledonban negyeddöntőbe jutott. 2014-ben két WTA-torna döntőjében is szerepelt, és a top50-be került. 2015-ben megnyerte élete első nagy tornáját, és a top30-ba lépett elő. 2018-ban Wimbledonban negyeddöntőt játszott, és Serena Williams állította meg.

Pályafutása során összesen négy WTA-tornát nyert, és hat alkalommal játszott döntőt. Idén hat tornán indult, de korán kiesett, utolsó mérkőzését március 18-án játszotta, és azóta eltűnt. A Nemzetközi Tenisz Integritási Ügynökség (ITIA) honlapján május elején már nem szerepelt aktív teniszezőként, és a WTA sem tudta elérni.

A vicenzai ügyészség egy orvost vádolt hamis koronavírus elleni oltási igazolások kiállításával, aki vallomásában Giorgi nevét is említette. A sportolónak adóügyi vitái is lehetnek, és a La Repubblica szerint egy bérelt villát is kirabolt.

Giorgi közösségi oldalain időnként megjelennek bejegyzések, de nem tudni, hogy ő teszi-e közzé azokat. A Bild szerint az Egyesült Államokban, San Diegóban lehet. Ügyvédjei szerint hamarosan visszatér Olaszországba, és tájékoztatja az illetékes hatóságokat.

Giorgi mindig is furcsa jelenség volt a teniszvilágban. Egy interjúban kijelentette, hogy a tenisz csupán munka számára, és magánéletét is titokban tartotta. Saját divatmárkát alapított, amelyben édesanyja is segített.

Az olasz szövetség elnöke szerint Giorgi tehetsége sokkal többre predesztinálta volna, mint amit elérhetett. Sergio Giorgi, Camila apja, aki edzőként is segítette lányát, adóproblémákkal és fegyelmezetlenséggel is hírhedtté vált.

Camila 26 évesen vonult vissza, és apja szerint világelső lehetett volna. A Gazzetta szerint ez a Dunning-Kruger hatás egy példája lehet. Testvére, Antonella elvesztése is mély nyomot hagyott benne, és ez hozzájárulhatott elszigetelődéséhez.