Mészáros Lili, a Next Top Model Hungary győztesének őszinte vallomása

A Next Top Model Hungary versenyén győzedelmeskedett Mészáros Lili, aki hosszú időn keresztül nem merte vállalni a természetes, smink nélküli arcát, és csak az elmúlt két-három évben érzi magát elég bátor ahhoz, hogy smink nélkül is megmutatkozzon.

A Next Top Model Hungary döntőjében Czibolya Niki és Mészáros Lili maradtak versenyben az utolsó pillanatokig. Lili, aki a verseny során céltudatos és profi hozzáállást tanúsított, végül győztesként került ki a 16 lányból álló mezőnyből. Sokan már a kezdetektől fogva őt tartották az egyik legnagyobb esélyesnek a győzelemre.

A győztes, aki jelenleg biomérnöknek tanul, a jövőben a modellkedést szeretné előtérbe helyezni, és nemzetközi karrierre vágyik. Eddig csupán egyszer utazott külföldre modellmunkára, Isztambulba, de célja, hogy Milánóban kapjon munkát. Lili elmondása szerint párja, akivel hat éve alkotnak egy párt, mindenben támogatja őt, és mivel a kedvese laptopján tud dolgozni, így közös álmuk, hogy együtt utazzák körbe a világot, hamarosan valóra válhat. A modell azt is elárulta, hogy tervei között szerepel két kiló leadása, majd külföldön szeretne karriert építeni, ahová online munkát végző párja is elkísérné őt.

A topmodell hangsúlyozza, hogy őszinte és lojális kapcsolatot ápol párjával, és nincs helye féltékenységnek köztük, mivel hat éve vannak együtt és minden kihíváson túljutottak már ezen a téren.

Lili korábban bőrproblémákkal küzdött, és tinédzserként kényszeresen sminkelte magát, hogy elfedje ezeket a hibákat. Úgy érezte, szükséges egy maszk mögé bújnia. Azonban az elmúlt évek során rájött, hogy nem normális, ha valaki ennyire kényelmetlenül érzi magát smink nélkül. Ez a felismerés vezetett ahhoz, hogy elkezdjen dolgozni önmagán, és mára már bátran vállalja a természetes arcát is. "Szégyelltem az arcomat, ami egy olyan intenzív és negatív érzés volt, hogy rájöttem, muszáj dolgoznom ezen. Ez nagyon hosszú folyamat volt, de mára sikerült eljutnom odáig, hogy már könnyedén megy, hogy smink nélkül jelenjek meg valahol. Ez a folyamat mentálisan is nagyon erőssé tett" – osztotta meg motiváló gondolatait a modell a hot! magazinnal.

A modell úgy véli, hogy a taekwondo, amit 14 éves korában kezdett el űzni, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ilyen kitartó és fókuszált tudjon maradni a verseny során.