Mate Rimac, a villanyautó csodagyerek járműve

Mate Rimac, a horvát elektromos hiperautókat gyártó cég, a Rimac Automobili tulajdonosa, büszkén mutatta be a közösségi médiában saját, egyedi igények szerint kialakított Rimac Neveráját, amelyet munkába járásra szán.

A Porsche fő részvényesével rendelkező vállalat vezetője egy sötétvörös fényezésű járművet választott, amelyet festetlen karbon felületek díszítenek, és amelyen a horvát zászló is helyet kapott, ezáltal tisztelegve az autó származási helye és Rimac hazája előtt. Rimac Livnóban született, ami jelenleg Bosznia-Hercegovinához tartozik.

Az autó belső terét fekete és piros Alcantara borítás jellemzi, piros öltésekkel díszítve. A vezetőülés fekete, míg az utasülés piros színű, és a fejtámlákon M8 és K8 emblémák találhatók, amelyek Mate és felesége, Katarina monogramját formázzák.

Egy másik figyelemre méltó részlet a jármű belsejében a panelbe varrt női alak, amely a Solin ősi városából származó Solinjanka portréját ábrázolja, és úgy tartják, hogy Caracalla római császár feleségét, a fiatal Plautillát jeleníti meg. A mellszobrot a zágrábi Régészeti Múzeumban őrzik.

A Rimac Nevera lenyűgöző teljesítményt nyújt: 1914 lóerős motorja és 2360 Nm nyomatéka van, miközben a jármű tömege 2300 kg.