Sörben párolt marha steak: egy különleges recept

A sörrel ízesített ételek nem számítanak újdonságnak, azonban a barna sörben párolt marhasteak egy igazi ínyencség, amit mindenképp érdemes kipróbálni.

A sörben párolt marhasteak elkészítése során a hagyományos hozzávalók mellett egy kis csavart is adhatunk az ételnek. A recept szerint 2 darab, egyenként 250 grammos marhacomb steaket kell használni, amelyet olívaolajon kell megpirítani. A pároláshoz 500 milliliter Guinness vagy más stout típusú sört ajánlanak, amely különleges ízt kölcsönöz a húsnak. A fűszerezéshez 1 darab marhahúsleves kockát, 2 evőkanál Worcestershire szószt, 3 darab babérlevelet, 4 darab mogyoróhagymát és 1 teáskanál reszelt tormát használunk.

Az előmelegített sütőben, 180 Celsius-fokon (gázsütő esetén 160 Celsius-fokon) kell sütni az ételt. A steakeket minden oldalukon megpirítjuk, majd egy mély tepsibe helyezzük. A sört a hús sütésekor használt serpenyőbe öntjük, felforraljuk, és felkaparjuk a serpenyő alján megmaradt húsdarabokat. Ezt követően a sört a húsleves kockával, a Worcestershire szósszal, a babérlevéllel, a tormával és a félbevágott mogyoróhagymákkal együtt a steakekre öntjük. Az edényt alufóliával és fedővel lezárva, 3 órán át pároljuk a sütőben, amíg a hús megpuhul.

A sörben párolt marhasteakot tálalhatjuk zöld körettel vagy steak burgonyával, ízlés szerint. Az ízek harmóniája és a hús omlóssága garantáltan mindenkit lenyűgöz majd, aki megkóstolja ezt a különleges fogást.