Kevin De Bruyne lehetőségek előtt áll: Szaúd-Arábia a láthatáron?

A Manchester City belga középpályásának, Kevin De Bruyne-nak még egy évig érvényes a szerződése az angol csapattal, de már most felmerült a lehetőség, hogy a jövőben Szaúd-Arábiában folytathatja pályafutását.

De Bruyne a Manchester Cityvel idén bajnoki címet ünnepelhetett, de a Bajnokok Ligájában és az FA-kupában nem sikerült a csúcsra érniük. A játékos egy belga lapnak adott interjúban beszélt arról, hogy jövője bizonytalan, és nyitott minden lehetőségre, beleértve egy esetleges átigazolást Szaúd-Arábiába is. Sajtóhírek szerint az amerikai és a szaúdi klubok is érdeklődnek iránta, utóbbi helyen pedig akár évi 70 millió eurót is kereshetne. "Természetesen nem zárom ki Szaúd-Arábiát. Az én koromban mindenre nyitottnak kell lenned. Olyan összegekről beszélünk, amik hihetetlenek. Néha ezen is el kell gondolkodni. Ott két év alatt hihetetlenül sok pénzt lehet keresni, annyit, amennyiért máshol tizenöt évet kellett volna futballoznom" – nyilatkozta De Bruyne.

A 32 éves játékosnak 2025-ig van szerződése a Manchester Cityvel, és amennyiben nem hosszabbítanák meg a kontraktust, ingyen távozhatna a klubtól. De Bruyne elárulta, hogy felesége, Míchel számára egy távoli kaland ideális lenne, és családjában is egyre többet foglalkoznak a jövővel. A kisfia is gyakran kérdezi, meddig marad még a City játékosa.

A Manchester City híres arról, hogy nem akadályozza meg idősebb, 30 év feletti játékosainak távozását, így ha De Bruyne úgy döntene, hogy befejezi manchesteri pályafutását a következő nyáron, a klub valószínűleg nem állna az útjába.