Jeremy Renner visszautasította a Mission: Impossible szerepét

Jeremy Renner határozott nemet mondott, amikor felkérték a Mission: Impossible sorozat harmadik közös filmjére, mert nem akarta, hogy a karakterét egyszerűen csak kiírják a történetből.

Jeremy Renner kétszer is együtt szerepelt Tom Cruise-zal a Mission: Impossible filmsorozatban, először a Fantom protokollban 2011-ben, majd a Titkos nemzetben 2015-ben. Azonban amikor 2018-ban felmerült a lehetőség, hogy a sorozat következő részében, az Utóhatásban is szerepeljen, Renner határozottan elutasította a felkérést.

A Variety-nek adott interjúban Renner így emlékezett vissza a döntésére: "Kiabáltam a rendezővel (...) Haver, ezt velem nem csinálod, nem fogsz kiszúrni velem" – mondta nevetve a színész.

Renner karakterét, William Brandt-ot ki akarták írni a sorozatból, és a színésznek csak nagyjából egy hetes munkát ígértek a forgatáson, ami a karakter halálát jelentette volna. "Emlékszem, próbáltak átvinni a tengerentúlra csupán egy hétért, hogy megölhessék a karakterem, amire én: 'nem, ez nem fog működni. Nem rángathattok oda csak azért, hogy kinyírjátok a karakterem'" – idézte fel Renner a történteket.

Renner hozzátette, hogy szerette volna folytatni a munkát a sorozattal, és nagyra értékelte a közös munkát Tom Cruise-zal, de az időigényesség és apai kötelezettségei miatt nem tudta vállalni a szerepet. "Úgy volt, hogy többet dolgozom majd velük. Imádom azokat a srácokat. Nagyon csípem Tomot. Remekül éreztük magunkat és nagyon kedvelem ezt a karaktert. Azonban nagyon sok időt emészt fel. Minden Londonban van. Apának is lennem kellett. Ez akkor nem működött. Talán most, hogy a lányom már idősebb, sikerülne. Bármikor belevágnék egy Mission: Impossible-be, ahogy Brandt bőrébe is visszabújnék" – mondta a színész.

Renner, aki az elmúlt években egy súlyos baleset után gyógyult, nemrég tért vissza a munkához, és újra teljes erőbedobással készül az akciófilmekre. A színész kifejtette, hogy ha visszahívnák egy újabb Mission: Impossible filmre, és karaktere meghalna, azt elfogadná, de nem szeretné, ha a közös munka méltatlanul érne véget.