Pályázatot hirdet az állatkert, több százezer forintot lehet nyerni

Tollak és Tappancsok címmel indította el közös meseíró pályázatát a Fővárosi Állat- és Növénykert, illetve a Magyar Írószövetség. A nyertesek több százezer forintos pénzjutalomban részesülnek, továbbá műveiket gyűjteményes mesekönyvben is megjelentetik a szervezők.

A pályázati feltételek szerint a beküldött történeteknek 12 és 35 ezer leütés közötti terjedelműeknek kell lenniük, a mai kor gyermekeit foglalkoztató kérdéseket kell felvetniük, miközben természetszeretetre és együttérzésre ösztönöznek, vagy történelmi eseményeket dolgoznak fel. A humoros megközelítés is előnyt jelenthet a bírálat során, és a pályázók számára ajánlott a humor eszköztárának sokrétű alkalmazása.

A díjazás tekintetében a pályázat nyertese 500 ezer forintot, a második helyezett 300 ezer forintot, míg a harmadik helyezett 150 ezer forintot kap.

Az MTI információi alapján a zsűri által kiválasztott pályázatokat a Fővárosi Állat- és Növénykert kiadja egy gyűjteményes mesekönyv formájában. Emellett a különdíjasokat éves állatkerti bérlettel és a mesekönyvben való megjelenéssel jutalmazzák.

Van néhány kitétel

A pályázaton csak azok vehetnek részt, akik valamely írószervezet – mint például a Magyar Írószövetség, Fiatal Írók Szövetsége, Szépírók Társasága, Magyar PEN Club, Szlovákiai Magyar Írók Társasága, Erdélyi Magyar Írók Ligája – tagjai.

A pályázók egy-egy, korábban még sehol sem publikált alkotással nevezhetnek.

A pályázatokat augusztus elsejéig lehet benyújtani, a nevezés díjmentes. A beérkezett meséket egy szakavatott zsűri értékeli, az eredményhirdetésre és a díjak átadására pedig várhatóan szeptember 6-án kerül sor.