Gelencsér Timi az RTL-nél folytatja

Gelencsér Tímea, a TV2-től való távozása után, új kihívásokat keresve az RTL csatornánál kapott műsorvezetői lehetőséget, Árpa Attila oldalán.

Az Exatlonban is megismert Gelencsér Timi öt év után hagyta el a TV2-t, mivel úgy érezte, kevesebb új lehetőséget kapott az utóbbi időben. Kommunikációs képzése ellenére, és más csatornák ajánlatait visszautasítva, nem találta a helyét a TV2-nél. A távozása után felmerült, hogy a konkurens RTL csatorna munkát kínálhat neki, ami valósággá is vált. Timi a Hell Boxing Kings nemzetközi bokszverseny műsorvezetője lesz Árpa Attila társaságában, aki korábban a Sztárboxban is sikeres volt.

A versenyen tíz ország hírességei, köztük Berki Mazsi, Istenes Bence és Brasch Bence, mérik össze tudásukat, az összdíjazás pedig 1 millió dollár. A nyertesek súlycsoportonként 100 ezer dollárt vihetnek haza. A selejtezőkre júniusban kerül sor a DVTK Arénában, míg a negyeddöntőket, az elődöntőket és a döntőt az RTL élőben közvetíti ősszel.

Gelencsér Timi számára ez a felkérés jelentős előrelépést jelent karrierjében, hiszen élő adásban vezethet majd műsort, ráadásul nem csak magyarul, hanem angolul is interjúkat kell készítenie. Timi izgatottan várja az új kihívást, bár elismeri, hogy nehézséget jelenthet a két nyelv közötti váltás. Felsőfokú angol nyelvtudása van, így nem aggódik a nyelvi akadályok miatt. A bokszhoz való közeledés érdekében már el is kezdett edzésekre járni, és figyelemmel kíséri a nemzetközi versenyeket.

Árpa Attila, aki korábban már ringbe szállt, elmondta, hogy nem igazán tudja, mi a feladata egy bokszmérkőzés műsorvezetőjének, mivel akkor másra koncentrált. Azonban felkészült a felkonferálásra, kommentálásra és az esetleges interjúkra a mérkőzések után. Árpa Attila négy nyelven beszél folyékonyan, ami hasznos lesz, tekintettel arra, hogy a versenyzők tíz különböző országból érkeznek.

A rendezvény fővédnöke és egyben a döntő sztárvendége Roy Jones Jr., minden idők egyik legsikeresebb ökölvívója lesz. A versenyzők felkészülését a HELL ENERGY Promotion Kft. 15-15 millió forinttal segíti.

Molnár Áronnal nem tudtak megállapodni a szervezők. A színész kifejtette, hogy a versenyre való felkészülése olyan sok költséggel járt volna, amit a Hell által felajánlott összeg nem fedezett volna, valamint annak sem örült, hogy a Hell igazgatótanácsának a tagja Hajdú Péter. Rácz Jenő séf pedig azért nem tudja vállalni a versenyt, mert a műsoron kívüli elfoglaltságai miatt nem férne bele az idejébe a felkészülés. Az étterme vezetése mellett ugyanis lassan megnyílik saját beach clubja, illetve a műsor következő évadának versenyzőit is segíti. Mint kiemelte, ezzel együtt úgy gondolja, Istenes Bencének most nagyobb szüksége van a megerősítésre.

Gelencsér Timi a TV2-nek is üzent távozása után: "Igaz a mondás, miszerint az ember élete 7 évente változik. 7 éve voltam először a TV2 képernyőjén a Ninja Warriorban és azóta nagyon sok minden történt. Köszönettel és hálával a szívemben lépek tovább, ahol egy hatalmas feladat vár rám. Izgatottan várom ezt az új kihívást és a csatlakozást az RTL-hez és a HELL Boxing Kings csapatához. Attilával a közös műsorvezetés nem lesz új csak a körülmények. Megtisztelő lesz mellette kilépni a nézők elé, hiszen profizmusa elvitathatatlan, nem véletlenül jelölték a legjobb férfi műsorvezetőnek járó díjra idén! Köszönöm a lehetőséget, igyekszem majd, hogy rászolgáljak mindenki bizalmára" - fejezte ki háláját.