Fideszes képviselő durva kirohanása az orosházi focicsapat ellen

A gyula elleni megyei mérkőzés után Tóth-Kása Sándor, a fideszes önkormányzati képviselő és az OMTK-ULE 1913 klubelnöke, durva szavakkal illette az orosházi csapat játékosait.

Az OMTK csapatát ért kritika nem volt szokványos: "Menjetek ti a büdös fa**ba! Hülye fa**ok!" – hangzottak a Tóth-Kása Sándor szájából elhagyott szavak, amelyeket egy öltözőben készült videó rögzített, és amely a Blikk szerkesztőségéhez is eljutott. A csalódottságát szavakká öntő klubelnök káromkodása öt percen keresztül zúdult a játékosokra, akik között fiatalkorúak is voltak. Tóth-Kása a mérkőzésen nyújtott teljesítményt a klub számára szégyennek titulálta, és kijelentette, hogy a játékosok szégyelljék magukat. Emellett felvetette a kérdést, hogy ezt érdemli-e ő és a csapat, hangsúlyozva, hogy a játékosok mindent megkapnak, és ő is mindent megtesz értük.

A videóban látható volt, hogy Tóth-Kása mozgáskoordinációjával is akadtak problémák, egy ponton meg is billent. "Ennyi, befejeztem" – mondta, ami arra utalhat, hogy esetleg nem kívánja folytatni a klubelnöki tevékenységét. A videón további durva kifejezések is hallhatóak voltak: „Szedjétek már össze magatokat a kurva anyátokat bazdmeg! Hát mit képzeltek ti magatokról?! Hát mindent megkaptok bazdmeg ettől az egyesülettől” – mondta a képviselő, aki valószínűleg ittas állapotban volt, nehezen artikulálva és többször megbotlott. Tóth-Kása Sándor a videón kifejtette, hogy szerinte a játékosok lerombolták azt, amit ő felépített, és amit pénzzel és erőfeszítéssel támogatott.

Amikor a Blikk megkereste a klubelnököt, hogy véleményt nyilvánítsanak az esetről, Tóth-Kása csak szűkszavúan reagált: "Én nem tudok ilyen esetről, utánanézek. Én nem sározok másokat, mások se sározzanak senkit! Normálisan próbálok az életemben viselkedni." Miután a Blikk idézett neki a videóban elmondottakból is, a klub elnöke jelezte, hogy nem kíván többet nyilatkozni.

Az eset különösen pikáns, tekintettel arra, hogy közeledik a vasárnapi önkormányzati választás, és a csapat teljesítménye sem a legjobb. Raffai János, az orosházi ellenzék momentumos polgármesterjelöltje is megszólalt az ügyben, kijelentve, hogy ő mint szülő, nem engedné, hogy gyermekével így beszéljenek. Tóth-Kása Sándor Orosházán a 8. számú egyéni körzetben szeretne újrázni.