Drámai győzelemmel jutott a BL-döntőbe a Ferencváros

A Ferencváros férfi vízilabdacsapata ötméteresekkel győzte le a szerb Novi Beogradot, ezzel bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol a Zalánki Gergővel felálló Pro Recco lesz az ellenfél.

A rendes játékidő 13-13-ra végződött, így ötméteresek következtek, ahol Vogel Soma, a Fradi magyar válogatott kapusa fejjel hárította az ötödik párban Szkumpakisz lövését, ami a zöld-fehérek sikerét jelentette. A szerdai elődöntőben Nyéki Balázs együttese így jutott be a fináléba, ahol a sorozatban negyedik sikerére hajtó olasz Pro Reccóval találkoznak.

A Pro Recco ötméterespárbajban győzte le Vámos Márton csapatát, a görög Olympiakoszt. Az olasz együttes a Máltán zajló négyes döntő első szerdai összecsapásán gyorsan ellépett riválisától, de a görögök háromgólos hátrányt dolgoztak le, és a hajrában még vezettek is, végül azonban ötméteresek döntöttek.

Az előző két kiírásban ezüstérmes belgrádi csapat négyperces emberhátrányból és kétgólos különbségről jött fel a záró negyedben, de az ötmétereseknél Vogel Soma egyetlen védése döntött. A Ferencváros–Novi Beograd ötméteresekkel 18–17-re, míg a Pro Recco–Olympiakosz összecsapás 13–11-re végződött.

A Recco a rekordot jelentő, egymást követő negyedik BL-trófeájáért ugorhat medencébe pénteken. A Ferencváros 2019 és 2021 után ismét BL-döntős, és a pénteki döntőben a sorozatban negyedik sikerére hajtó, Zalánki Gergővel felálló olasz Pro Reccóval találkozik. További részletek hamarosan.