Star Wars: Az akolitus - Új perspektívák a messzi-messzi galaxisban

A Star Wars univerzum legújabb sorozata, a Star Wars: Az akolitus, a Köztársaság Fénykorába repíti a nézőket, egy olyan időszakba, amelyet korábban még nem dolgoztak fel sem a tévéképernyőn, sem a mozivásznon. A sorozat, amely a Sith-ekre és egy jedi-mester nyomozására helyezi a hangsúlyt, már a rajongók körében is nagy érdeklődést váltott ki.

A messzi-messzi galaxis egy eddig kevésbé ismert korszakába kalauzol el minket a Star Wars: Az akolitus, amely a jedik rendjének fénykorát mutatja be, egy olyan időszakot, amikor a rend még erős és megingathatatlan volt. A sorozat a gonoszokra, különösen a Sith-ekre fókuszál, miközben egy izgalmas nyomozás is kibontakozik a történetben. Az első két epizód 2023. június 5-én érkezik a Disney+-ra Magyarországon is.

Lesyle Headland, a sorozat író-rendezője és showrunnerje, aki a Russian Doll című sci-fi széria alkotójaként is ismert, az Indexnek adott interjúban beszélt többek között az akolitus szerepéről a Sith-ek rendjében, a Star Wars-rajongók toxikusságáról, valamint a fényostor okozta felháborodásról a Redditen.

Headland elmondása szerint az akolitus pozíciója a Sith-ek rendjében a "kettő szabálya" köré épül, amely szerint mindig van egy mester és egy tanítvány. A sorozatban ez a dinamika új nézőpontból kerül bemutatásra.

A Star Wars: Az akolitus időszakának választása szabadságot adott a készítőknek, lehetővé téve, hogy távol maradjanak a Skywalker-saga főbb eseményeitől, így a sorozat önmagában is megállja a helyét. A nézőknek nem szükséges tisztában lenniük a Birodalom felemelkedésével vagy a lázadással, hogy követhessék a cselekményt.

Headland, aki maga is nagy Star Wars-rajongó, elismeri a rajongói közösség toxikusságát, de reméli, hogy a sorozattal boldoggá teszi őket, még ha ez újabb kritikákat is generál.

A fényostor, amely egy jedi kezében jelenik meg az előzetesben, már korábban is része volt a kánonnak, és a sorozatban Vernestra Rwoh karaktere használja majd. A karakter és a fegyver is ismert lehet a Köztársaság Fénykora regények olvasói számára.

A sorozat ígérete szerint nem spórol a fénykardokkal és a párbajokkal, és számos easter egget is rejtett el a készítőgárda a rajongók számára.

A Star Wars: Az akolitus nyolc részből álló évada heti rendszerességgel debütál majd a Disney+ platformon.