Ruth-Maria Kubitschek, A Guldenburgok örökségének Balbeck asszonya elhunyt

Életének 92. évében elhunyt Ruth-Maria Kubitschek, A Guldenburgok öröksége és az Álomhajó című sorozatokban is megismert német színésznő. Rövid, súlyos betegség után távozott az élők sorából.

Ruth-Maria Kubitschek Svájcban, a választott hazájában hunyt el. Ivonne von Stempel, a színésznő szóvivője elárulta, hogy Kubitschek az utolsó napjait kórházban töltötte, és már felkészült a halálra. "A föld csodálatos otthont adott nekem. Mély hálával lépek át a túlvilágra, ami létezik, higgyétek el nekem" – ezek voltak a színésznő utolsó szavai.

A gyászszertartáson kizárólag a legszűkebb családtagok vesznek részt, az esemény nem lesz nyilvános. Kubitscheket a magyar nézők leginkább A Guldenburgok öröksége című sorozatból ismerhetik, ahol az egyik főellenséget, az intrikus Margot Balbecket formálta meg. Emellett olyan sorozatokban is feltűnt, mint az Álomhajó és a Tetthely.

A sikeres pályafutása után a '90-es évek végén Kubitschek Svájcba költözött, ahol már nem a színészetnek élt. Festéssel, írással és kertészkedéssel töltötte idejét.