Az E csoport csapatai és esélyei az Európa-bajnokságon

Az Európa-bajnokság E csoportjának mérkőzései izgalmas küzdelmeket ígérnek, ahol a belga "aranygeneráció", a szlovák csoda, a román meglepetés és az ukrán válogatott is érdekes színt visz a tornára.

Az E csoport egyik legvegyesebb és legkiegyenlítettebb esélyekkel rendelkező négyese az Európa-bajnokságon. Belgium, Szlovákia, Románia és Ukrajna válogatottjai különböző történetekkel és célkitűzésekkel érkeznek a kontinensviadalra.

Belgium: az utolsó utáni pillanatban

A belgák a 2016-os Európa-bajnokság óta titkos esélyesekként szerepelnek, de eddig még nem sikerült aranyérmet szerezniük. A Domenico Tedesco vezette csapat a selejtezőket veretlenül zárta, és a keretben még mindig ott vannak olyan híres játékosok, mint Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku, Jan Vertonghen és Axel Witsel. Belgium hetedik alkalommal vesz részt az Eb-n, és a csoportból való továbbjutás a kötelező céljuk.

Szlovákia: az edzőtől várhatják a csodát

Szlovákia önálló országként harmadik alkalommal vesz részt az Európa-bajnokságon. Francesco Calzona szövetségi kapitány irányításával a csapat stabil védekezésre és hatékony kontrajátékra épít. A szlovákok a selejtezők során a J-csoportot hibátlan mérleggel megnyerő Portugália mögött másodikként végeztek.

Románia: cél a második győzelem

Románia hatodik alkalommal vesz részt az Európa-bajnokságon, és eddig csak egyszer, a 2000-es tornán sikerült túlélniük a csoportkört. Edward Iordanescu vezetésével a válogatott veretlenül kvalifikálta magát a kontinensviadalra. A románok 4–1–4–1-es alapfelállásban játszanak, és a selejtezők során Svájcot is legyőzték.

Ukrajna: háború dúlta szívek sebtapasza

Ukrajna negyedik alkalommal kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra. Szerhij Rebrov csapata a selejtezők során csak egy mérkőzést veszített el, és a csapat 4–2–3–1-es hadrendet alkalmazva készül a tornára. Az ukrán válogatott a háborús helyzet ellenére is próbálja a legjobbat nyújtani a pályán.

Labdarúgó Európa-bajnokság, az E csoport menetrendje

Az E csoport mérkőzései június 17-én kezdődnek Románia és Ukrajna összecsapásával Münchenben, majd Belgium és Szlovákia Frankfurtban méri össze erejét. A csoportkör második fordulójában június 21-én Szlovákia és Ukrajna Düsseldorfban, Belgium és Románia pedig Kölnben találkozik. A harmadik fordulóban június 26-án Szlovákia és Románia Frankfurtban, Ukrajna és Belgium pedig Stuttgartban játssza a csoport utolsó mérkőzéseit.