Motorosok: Világsztárok a Telex Filmklub zárófilmjében

A Telex Filmklub a nyári szünet előtt egy igazi sztárparádéval készül: a Motorosok című film premier előtti vetítésével zárja a tavaszi-nyári szezont. A hatvanas évek Amerikájában játszódó történetben olyan neves színészek tűnnek fel, mint Austin Butler, Tom Hardy, Michael Shannon, Mike Faist és Norman Reedus.

A film, amely a Vandálok nevű motoros banda történetét meséli el, Jeff Nichols rendezésében készült, aki korábban olyan alkotásokat jegyzett, mint a Take Shelter és a Mud. Az alkotás Danny Lyon The Bikeriders című fotókönyvéből született, amely a hatvanas évek végén az Outlaws MC motoros klub tagjairól készült felvételeket tartalmaz. A Motorosok című film előzménye a Szelíd motorosok, amely szintén ebben az ellenkultúrában gyökerezik.

A film története a következőképpen alakul: a 60-as években egy motoros klub alakul a Középnyugaton, amelyet a Vandálok néven híresztelnek el. A klubot Marlon Brando A vad című filmje inspirálja, és kezdetben a chicagói kívülállók menedékeként szolgál. Johnny (Tom Hardy) vezetésével azonban a banda egyre kiszámíthatatlanabbá válik, és a bűnözés sötét világába csúszik le, veszélyeztetve ezzel a motorosok eredeti életmódját. Közben Benny (Austin Butler) karakterében kételyek kezdenek ébredni a bandában betöltött szerepével kapcsolatban.

A Motorosok című film angol nyelven, eredeti felirattal kerül vetítésre a budapesti Toldi moziban, június 19-én, 19:30-kor. A jegyeket online lehet megvásárolni, a vetítés Facebook-eseménye pedig elérhető az érdeklődők számára.

A vetítés után, mint minden Telex Filmklub eseményen, vendégek is lesznek jelen, akik segítségével a közönség mélyebben elmerülhet a film világában. Egy vendég még szervezés alatt áll, de Varró Attila filmkritikus, a Filmvilág folyóirat szerkesztője már biztosan részt vesz a beszélgetésen.