Csík Zoltán távozik a Telekom Veszprém éléről

Új vezető áll a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának élén, Csík Zoltán helyét Bartha Csaba veszi át. A szurkolók elégedetlensége és a szakmai változások vezettek a vezérigazgatói poszt cseréjéhez.

Csík Zoltán, aki hat évig töltötte be a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatói posztját, új szakmai kihívások miatt távozik a klubtól. A vezetői székbe szerdától Bartha Csaba ül be. Csík 2018 tavaszán került a gazdasági társaság élére, az elmúlt szezonokban számos kiemelkedő eredményt ért el a csapattal – három bajnoki cím, öt Magyar Kupa-győzelem, Bajnokok Ligája-ezüstérem –, most azonban új szakmai kihívások elé néz.

A szurkolók korábban többször is elégedetlenségüket fejezték ki Csík Zoltán irányításával kapcsolatban, különösen a Barcelona elleni vereség utáni nyílt levél, és a vezérigazgató által támogatott edző, Momir Ilic melletti kitartás miatt. A drukkerek demonstrációkat szerveztek, petíciót fogalmaztak meg, és a változásra számítottak, különösen miután terjedni kezdett a hír, hogy Xavi Pascual, akit korábban állítólag Csík megvétózott, mégis a Veszprém edzője lehet. A bakonyiak idén is megnyerték a bajnokságot és a Magyar Kupát, de a BL-ben a tavalyi szezont követően most sem jutottak a négyes döntőbe.

Bartha Csaba nem új a sportvezetői szerepkörökben, korábban a debreceni labdarúgócsapatnál, az Újpestnél, valamint a Magyar Olimpiai Bizottságnál töltött be különböző pozíciókat. A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatánál is dolgozott elnökként, ahol három BL-győzelmet aratott az ő elnöki időszakában. Hosszabb ideje a Testnevelési Egyetem oktatója, 2015-től az Edzéselméleti és Módszertani Kutató Központ, továbbá a Sportági Intézet igazgatója. Több alkalommal is becsatlakozott a Magyar Olimpiai Bizottság munkájába stratégiai felsővezetőként.

Bartha Csaba a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatójaként nagy célokat tűzött ki a csapat elé, mind a hazai, mind a nemzetközi porondon. Kiemelte, hogy a Bajnokok Ligájában a végső győzelem a cél, amire a klub múltbéli eredményei alapján is képesnek kell lennie. A női kézilabdában szerzett tapasztalataival felszerelve, Bartha Csaba az utánpótlásképzés koordinálásában is aktív szerepet kíván vállalni, és biztos benne, hogy sikerül majd megtalálni a tökéletes egyensúlyt a felnőtt csapat irányítása és az utánpótlás-nevelés között.

A Veszprém Handball Team Zrt. cégvezetője, Sevinger Zsolt május elején távozott posztjáról. Hétfőn két román sportportál, a fanatik.ro és a gsp.ro is tényként közölte, hogy a Barcelonával háromszoros Bajnokok Ligája-győztes spanyol Xavier Pascual Fuertes lesz a Veszprém új vezetőedzője. A szakvezető ugyancsak hétfőn jelentette be, hogy távozik a román bajnok Dinamo Bucuresti együttesétől.