Április óta nem látott gyengeség a forintban

Továbbra is a 393-as szintek környékén mozog az euró-forint árfolyama szerdán, ami április óta a leggyengébb érték a magyar fizetőeszköz számára. A közeljövőben az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntése és az amerikai munkaerőpiaci adatok is befolyásolhatják a forint árfolyamát.

Az euróval szembeni gyengülés után a forint szerda reggel kisebb erősödést mutatott, az EUR/HUF árfolyama a 382,8-as szinten állt. A dollárral szemben is árfolyammozgásokat tapasztalhattunk, az USD/HUF kedden átlépte a 360-as szintet, majd közel egyhavi csúcsra emelkedett, jelenleg 361,22-es szinten áll a jegyzés.

Az euró és a dollár árfolyama közötti viszonyban is változásokat láthattunk; az EUR/USD árfolyam kedden március vége óta nem látott magasságokba emelkedett, de a nap végére a dollár erősödni kezdett, és ez az erősödés szerda reggel is folytatódott, az árfolyam 1,0873-as szinten állt.

A piaci szereplők nagyobb elmozdulásokra számíthatnak az euró-dollár árfolyamban a következő napokban, különösen az EKB csütörtöki kamatdöntése és a pénteki amerikai munkaerőpiaci adatok közzététele után.