Ilyen fülhallgatót még biztosan nem látott

A Huawei legújabb FreeClip elnevezésű fülhallgatója formabontó megjelenésével hívja fel magára a figyelmet, és bár kényelmes viseletet biztosít, hangzása és az ajánlott fogyasztói ára nem mindenki számára lehet ideális. Sportolóknak azonban kiváló választás lehet. Lássuk, mit kell tudni a Huawei FreeClipről.

A Huawei új vezeték nélküli fülhallgatója, a FreeClip már a 2024-es barcelonai Mobile World Congressen is megjelent, de csak mostanra vált elérhetővé a hazai felhasználók számára. A piacon egyedülálló kialakítású eszköz a vezeték nélküli fülesek között új kategóriát képvisel, eltérve a hagyományos hallójáratba illeszthető és fülkagylóban pihenő típusoktól.

A FreeClip különleges kialakítása miatt rendkívül kényelmes és stabilan illeszkedik, nem különböztet meg jobb és bal fülhallgatót, és a súlya mindösszesen 5,6 gramm. A töltőtok mágneses fedéllel és stabil fülhallgató-tartással rendelkezik, az USB-C nyílás segítségével tölthető, és vezeték nélküli töltési lehetőséget is kínál.

A párosítás egyszerű, a készülék kompatibilis az androidos és iOS-es eszközökkel egyaránt. A Huawei AI Life alkalmazásával a hangzást és a gesztusokat is személyre szabhatjuk. A FreeClip hangzása azonban nem éri el a magas elvárásokat, különösen az 80 ezer forintos árkategóriában, ahol már jobban szóló alternatívák is elérhetők.

A sportolók számára azonban a FreeClip ideális választás lehet, mivel a fülhallgató stabilan a helyén marad még intenzív mozgás közben is. Az üzemidő is kiemelkedő, a gyártó szerint összesen 36 órát, a gyakorlatban pedig körülbelül hét órát biztosít egy töltéssel. Az IP54-es por- és cseppállóság további előnyt jelent a sportolók számára, bár a tok nem rendelkezik ilyen védelemmel.

Összességében a Huawei FreeClip egy jól összerakott fülhallgató, amelynek legnagyobb hátránya az ára lehet, de ez idővel mérséklődhet. A készülék fekete és lila színekben kapható.

(Borítókép: Huawei FreeClip fülhallgató. Fotó: Szollár Zsófi / Index)