A Debrecen női kézicsapata ismét megpályázza a BL-szabadkártyát

A DVSC Schaeffler női kézilabdacsapata benyújtotta a Bajnokok Ligája szabadkártyájára vonatkozó pályázatát, és június második felében dől el, hogy részt vehetnek-e a prestízs sorozatban.

A debreceni klub hivatalos honlapján szerdán közzétett közlemény szerint a pályázat beadásának határideje kedd volt, és a klub már visszaigazolást kapott arról, hogy a pályázati anyag időben és megfelelően érkezett meg.

A döntést az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága hozza meg, és ez határozza meg, hogy a DVSC a következő szezonban a Bajnokok Ligájában, vagy az Európa Ligában indulhat-e. A csapatnak június 24-ig kell neveznie az Európa Ligára, így a BL-szabadkártya sorsa addigra már eldől.

A DVSC a 2023-24-es szezonban kiemelkedően teljesített, csoportjában hét győzelmet, egy döntetlent és hat vereséget könyvelhetett el. Ebben a szezonban legyőzték a későbbi döntős Bietigheim csapatát idegenben, valamint hazai pályán a BL-győztes Győri ETO-t is. A negyeddöntőbe jutásért folytatott küzdelemben azonban végül egy góllal maradtak alul a címvédő norvég Vipers csapatával szemben.