Valami új, valami állandó – 45 éves a HVG

A HVG hetilap 45. évfordulóját ünnepli, és ebből az alkalomból nem csak a választásokra koncentrál, hanem lapunk történetének legfontosabb pillanatait is felidézi, miközben a jövő felé tekint.

A HVG fennállásának 45. évfordulóját egy megújuló kiadással ünnepli, amely nem csak az önkormányzati és az európai parlamenti választások miatt különleges. A lap új megjelenést kap, új betűtípussal és több képpel gazdagított cikkekkel jelentkezik, és a változásokat húsznál is több oldalon keresztül mutatja be.

Az ünnepi lapszámban Tóta W. Árpád írása mellett a HVG legendás címlapjait és cikkeit is felidézik, valamint betekintést nyújtanak abba, hogyan készülnek a mesterséges intelligencia által formált jövőre.

A választásokat illetően a HVG külön műsort indít, amely június 9-én este fél hétkor kezdődik. Nagy Iván László vezetésével többek között Serdült Viktória, Gyükeri Mercédesz, Lengyel Tibor és Kacskovics Mihály Béla elemzik majd az adatokat és az eredményeket.

Ésik Sándor, a Diétás Magyar Múzsa szerzője is részt vesz a műsorban, hogy segítse a tisztánlátást, és Gergely Márton is csatlakozik hozzájuk, hogy a végeredmény-közeli helyzetet értékeljék.

A HVG munkatársai a pártközpontokból és Brüsszelből is élőben jelentkeznek majd, hogy kommentálják az eseményeket és az európai szavazatok alakulását. A hvg.hu folyamatosan közli az eredményeket, percről percre tájékoztat az eseményekről, és összegyűjti a politikusok, valamint elemzők nyilatkozatait.