Extravagáns, színes és szupermodern művekkel rúgja be a nyarat a Virág Judit Galéria

A Virág Judit Galéria extravagáns és modern dupla nyári kiállítással várja a látogatókat, ahol Vető Orsolya Lia festőművész életigenlő, színes képeit és kilenc keramikus 21. századi kreációit tekinthetik meg 2024. július 12-ig. Az ingyenes tárlaton bemutatott művek megvásárolhatók.

Vető Orsolya Lia, a kortárs magyar festőművészet egyik kiemelkedő alakja, közel harminc alkotását állítja ki a galéria falain. A tárlat címe Az olvadás mintázatai, mely művei a Magyar Nemzeti Bank kollekciójában is helyet kapott művész dinamikus és vakmerő stílusát tükrözi. Vető a 2020-24 közötti időszakból válogatta ki a kiállításra a festményeit, melyek a Biophilia és a Folyékony időszeletek (Liquid Slices of Time) sorozatokból kerültek ki. A művész a természet szeretetét és az élet vitalitását emeli ki inspirációjaként, melyeket fluid formák és hömpölygő alakzatok jelenítenek meg alkotásaiban.

A festmények mellett a A szilikát legjava című kiállítás kerámiaművészetet hoz a középpontba, a Zsdrál Art Kortárs Művészeti Galériával közösen megvalósítva. Nyolc magyar, pécsi kötődésű és egy nemzetközi művész, mint Nagy Márta, Rejka Erika, Babos Pálma, Husz Ágnes, Maróti Viktória, Varga Judit, Füzesi Zsuzsa, Simcha Even-Chen és Simon Zsolt József alkotásait mutatják be, akik rendszeresen részt vesznek nemzetközi és hazai kiállításokon és versenyeken.

Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze szerint a galéria büszke arra, hogy támogathatja és népszerűsítheti a hazai kortárs művészetet, különös tekintettel a pécsi Zsolnay kerámiakultúra hagyományaira. Vető Orsolya Lia színes festményei és a kortárs kerámiák vizualitása különleges elegyet alkotnak a galériában.

A Falk Miksa utcai Virág Judit Galériában megrendezett dupla kiállítás 2024. július 12-ig látogatható, és az ingyenesen megtekinthető művek megvásárolhatók.