„Testvéreimnek” – Rúzsa Magdi üzenete a határon túli magyaroknak

Rúzsa Magdi énekesnő egy Instagram-történetben megosztott levélben fejezte ki büszkeségét és támogatását a határon túli magyarok felé.

Rúzsa Magdi, aki szerbiai származású, kedden délután egy korlátozott ideig elérhető Instagram-történet formájában üzent a határon túli magyaroknak. A levélben, amit "testvéreinek" címez, kifejezi, mennyire büszke rájuk, hogy kitartanak és megőrzik a magyar kultúrát és nyelvet.

Az énekesnő szavai szerint büszke arra a "kicsi szűzanyára", aki az ő szívükben lakozik, és arra, ahogy az unokáikat magyarul tanítják köszönni. Rúzsa Magdi elismeri, hogy ő a könnyebb utat választotta, amikor eljött, de hangsúlyozza, hogy azóta is hangosan kiáltja, hogy a határon túli magyarok léteznek és fontosak.

A levélben továbbá kiemeli, hogy a határon túliak kitartása nélkül a nemzet még többet veszített volna, és Isten áldását kéri minden határon túli és anyaországi magyarra. Rúzsa Magdi végül egyeségben és összetartozásban fogalmazza meg üzenetét, hangsúlyozva, hogy "Egyek vagyunk". Az üzenet szerda kora délutánig volt elérhető az énekesnő Instagram-történetében.